Közelít Ukrajna bukása?

A portál megjegyzi, hogy az általános mozgósítás Ukrajnában megmarad a hadiállapot idejére, amit meghosszabbítottak augusztus 12-től november 9-ig.

Ugyanakkor szűkítik a felmentésre vagy a mozgósítás alóli halasztásra jogosultak körét. Augusztus 1-jétől elvihetik katonának azokat az egyetemi és főiskolai hallgatókat, akik számára megszűnt a felmentésre szóló jogosultság. Nem érezhetik magukat biztonságban az esti és levelező tagozatokon tanulók, az aspirantúrát választók és azok sem, akik egyik egyetemről vagy főiskoláról egy másikra kívánnak átjelentkezni. Továbbá bővítették azoknak a 18 és 25 év közöttieknek a körét is, akiket bármikor és bárhol mozgósíthatnak.

A portál meglátása szerint a mozgósítás alóli felmentésre jogosultak körének szűkítése nyilvánvaló bizonyíték a fronton elszenvedett hatalmas emberveszteségre. Ezt igazolja, hogy az embervadászat a toborzóirodák részéről egyre kíméletlenebb.

A kormánykörökből kiszivárgó információk szerint újabb ukrán ellentámadásra készülnek. Teszik ezt annak ellenére, hogy a Nyugat már figyelmeztette Zelenszkijt, hogy az újabb sikertelen ukrán offenzíva az egész frontvonal és véderő összeomlásához vezethet, mutat rá a KárpátHír.

„Bármit is hazudozik a kormány és az elnök a puszta tények azt mutatják, hogy Ukrajna minden frontszakaszon vesztésre áll, az áldozatok száma pedig rohamosan növekszik. Akik mégis a szerencsés túlélők közé tartoznak, súlyos lelki és testi sebesüléseket szenvedtek el. Ők a továbbiakban a senkinek sem kellenek kategóriába tartoznak” – írja az ukrán hírportál.

Augusztustól még rosszabbá válik a helyzet, ami azt eredményezi, hogy még több ukrán hadköteles korú férfi fog elmenekülni az országból, nem törődve azzal, hogy hátba lőhetik őket a határőrök vagy azzal, hogy a Tiszában lelhetik halálukat, emeli ki a KárpátHír, amely szerint az ország vezetői iránt pedig fokozódni fog a társadalom ellenszenve, Ukrajna pedig egyre nagyobb válságba kerül, amiből majd képtelen lesz kikecmeregni.

Elolvasom a cikket