Orosz üzemanyagtárolót ért ukrán dróntámadás

MH/MTI
2024. augusztus 3. szombat. 11:49

A tisztségviselő a Telegram üzenetküldő csatornán azt írta, hogy „hat drón csapott le a területre. A katasztrófavédelmi szervek oltják a tüzet. Sérültek nincsenek”.

A tűz és következményeinek felszámolásában több mint 90 ember és 33 egység vesz részt, a közeli települést nem fenyegeti veszély.

A közigazgatás vezetője arra kérte a lakosokat, hogy maradjanak nyugodtak, és amennyiben pilóta nélküli repülőgép roncsait észlelik, ne közelítsék meg őket, és hívják a 112-es segélyhívószámot.

A legközelebbi települések lakóinak azt tanácsolják, hogy lehetőség szerint maradjanak a házakban, a redőnyöket és a nyílászárókat nedves ruhával zárják le. A szabadban kívánatos a nedvesített maszkok, törölközők, gézkötések használata, hogy megakadályozzák az égéstermékek légutakba való bejutását. A szarvasmarhákat zárt karámokban kell tartani.

Az orosz védelmi minisztérium korábban azt írta, az elmúlt éjszaka folyamán a szolgálatban lévő légvédelmi rendszerek 36 drónt fogtak el és semmisítettek meg a Rosztovi területen. Nyolc másikat a Kurszki területen, kilencet a Belgorodi, 17-et az Oreli, míg kettőt a Rjazanyi terület felett. Továbbá egy-egy drónt a Voronyezsi régió, az Azovi-tenger és a Krasznodari terület felett.

Az ukrán hadsereg szombaton közölte, hogy megtámadta az oroszországi Morozovszk repülőterét, továbbá csapást mért olajraktárakra és üzemanyagtárolókra három oroszországi régióban.

A hadsereg szerint a repülőtér elleni támadás egy lőszerraktárt ért, ahol az orosz erők egyebek mellett irányított légibombákat tárolnak.

A Belgorod, Kurszk és Rosztov régiókban lévő olajraktárak, üzemanyag- és kenőanyag-tárolók elleni támadás a jelentés szerint két olajtartályban okozott tüzet.

Elolvasom a cikket