Pétervári-Molnár 16. helyen zárt

MH/MTI
2024. augusztus 3. szombat. 14:45

A 31 éves magyar evezős a kettes pályán versenyzett algériai és brazil ellenfele között, rajtuk kívül amerikai, bolgár és paraguayi vetélytársak sorakoztak a vízen.

A BEE sportolója nem kapta el jól a rajtot, így 500 méter után még csak ötödik volt a hatosban, de féltávhoz érve paraguayi riválisát megelőzte. A hajrában megközelítette a brazil evezőst is, de végül őt már nem érte utol, így 6:47.81 perces idővel negyedikként haladt át a célvonalon.

„Nem maradt benne tartalék, és ezt már az olimpia előtt is mondtam, hogy szeretném magamból kihozni a legjobbat, ha ez az első helyre lesz elég, akkor elsőre, ha utolsóra, akkor pedig az utolsóra. Ez most egy 16. helyre volt elég, de egy nagyon jól felépített pályát csináltam és végre megcsináltam azt a versenytaktikát, amit szerettem volna és jól is sikerült” – mondta az M4 Sportnak Pétervári-Molnár, majd hozzátette, hogy messze ez volt a legnehezebb olimpiája, a legnehezebb mezőnnyel, így elégedett lehet a helyezésével, még annak ellenére is, hogy a negyeddöntőből nem sikerült kihoznia azt, amit szeretett volna.

Pétervári-Molnár korábban az előfutamából harmadik helyen jutott negyeddöntőbe, ott azonban nem tudta tartani az iramot a versenyszám legnagyobb esélyeseivel és végül negyedik lett, ezzel lecsúszott az A/B elődöntőről, vagyis a legjobb 12 helyről, ezt követően a C/D elődöntőben másodikként csapott célba.

Az olimpia egyetlen magyar evezőse, aki Rio de Janeiróban 14., Tokióban pedig 10. volt, kedden a negyeddöntője után „a pillanat hevében” úgy fogalmazott: túl régóta versenyez, túl sok rajta a stressz, ezért egy évet kihagy, hogy felfrissülve kezdhesse majd a felkészülést a Los Angeles-i játékokra.

„Akkor sem gondoltam, hogy leállok teljesen, csak azt, hogy nem versenyzek, hanem edzek tovább. Ezt még átgondolom, lehet, hogy csak a világbajnokságon nem indulok, mert kicsit későn lesz, messze lesz, és szeptemberben születik a kisbabánk, úgyhogy elsősorban vele szeretnék foglalkozni. Semmiképp sem szeretném abbahagyni, és talán most még nagyobb tűz van bennem, mint eddig” – hangsúlyozta a BEE sportolója, majd hozzátette, nem hiszi, hogy egy teljes évet kihagy.

Az edzőtáborok számából azonban biztosan vissza fog venni, mert Magyarországon is tud magas szinten edzeni.

Elolvasom a cikket