A magyar sportolók vasárnapi programja a párizsi olimpián

SM
2024. augusztus 4. vasárnap. 6:47

Nagy teherrel lép majd vasárnap este dobókörbe a szombathelyi Dobó SE 26 éves kalapácsvetője, Halász Bence, mert a 18 fős magyar atlétacsapat egyetlen éremesélyes versenyzője. Nehéz verseny vár a világbajnoki bronzérmes dobónkra a nagyon erős mezőnyben.

Halász, nyilatkozata szerint is dobogós helyezéssel szeretné meglepni saját magát, ugyanis éppen vasárnap ünnepli 27. születésnapját. A tavalyi, budapesti vb bronz- és az idei Eb ezüstérmese már most felülmúlta tokiói szereplését, mivel három éve a selejtezőben búcsúzott.

Rajta kívül vasárnap nem szerepel más egyértelműen éremesélyes magyar sportoló a francia fővárosban, ugyanakkor Vas Blanka akár kellemes meglepetést is szerezhet az országúti kerékpár női mezőnyversenyében.

Hatalmas csatát hozhat a férfi kézilabda-válogatott utolsó csoportmérkőzése, ugyanis ki-ki mérkőzést játszik a házigazda, címvédő és Európa-bajnok Franciaországgal. Chema Rodríguez szövetségi kapitány együttese kizárólag akkor jut a legjobb nyolc közé, ha bravúrral felülmúlja az esélyesebb riválist.

A már biztosan negyeddöntős női vízilabdázók is utolsó csoportmeccsüket vívják, Ausztrália együttesével mérkőznek meg.

Vasárnap befejeződnek a medencés úszóversenyek, egyetlen magyar indulóval, Betlehem Dávid, aki a nyolcadik legjobb idővel jutott az 1500 méter döntőjébe.

A magyarok vasárnapi programja a párizsi olimpián

ATLÉTIKA (Stade de France)
10.00: női kalapácsvetés selejtező (Gyurátz Réka), női 200 m előfutam (Takács Boglárka)
19.05: férfi 400 m előfutam (Molnár Attila), FÉRFI KALAPÁCSVETÉS DÖNTŐ (Halász Bence)

KERÉKPÁR, ORSZÁGÚTI (Trocadéro)
14.00: NŐI MEZŐNYVERSENY (Vas Blanka)

KÉZILABDA (Dél-párizsi 6-os Aréna), férfi csoportmérkőzés, B csoport, 5. (utolsó) forduló, 16.00: Magyarország-Franciaország

ÚSZÁS (Paris La Défense Aréna), 18.37: döntők – FÉRFI 1500 M GYORS (Betlehem Dávid)

VITORLÁZÁS (Marseille-i yachtkikötő)
11.00: ILCA 6 (Érdi Mária), ILCA 7 (Vadnai Jonatán) – futamok
VÍZILABDA (Vizes Központ), női csoportmérkőzés, 4. (utolsó) forduló, A csoport: 14.00: Magyarország-Ausztrália

Elolvasom a cikket