A végítélet órája szerint kevesebb mint két percre vagyunk a világvégétől

„Azt mondanám, hogy ez az óra most legfeljebb két percet mutat, vagy valami ilyesmit, de ez nem jelenti azt, hogy az óra menete visszafordíthatatlan, és megkezdődik az ítéletnapi harc” – jelentette ki a vezető diplomata, rámutatva arra, hogy felelősségteljesen kell hozzáállni a történésekhez.

Rjabkov elmondta, hogy a jelzés, amelyet Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter a Pentagon vezetőjével, Lloyd Austinnal folytatott telefonbeszélgetés során közvetített, eljutott a címzettekhez. Mint a külügyminisztérium elnökhelyettese megjegyezte, Moszkva és Washington eddig elkerülte az eszkalációs spirált.

A lap emlékeztetett arra, hogy 2023 elején a szimbolikus „Végítélet Órájának” mutatóit tíz másodperccel a „nukleáris éjfél” felé mozdították, akkor 90 másodperc volt hátra az éjfélként megjelölt „nukleáris apokalipszis” előtt. Ekkor jártak az óra története során a mutatók a legközelebb a végítélet órájához.

Ami Belouszov és Austin tárgyalását illeti, a két védelmi miniszter megvitatta az ukrajnai helyzetet, valamint egy előkészítés alatt álló ukrán merényletkísérletről is beszéltek.

Elolvasom a cikket