Egyensúlyban tartja a bélrendszert, élénkíti az agyat és a testet

A jázmintea jót tesz a beleknek, a hangulatnak és a bőrnek. Segít az élvezetben és a megnyugvásban is.

Táplálkozási szakértők elmondták, miben különbözik a zöld teától, és lehet-e minden nap inni. Megnevezték ennek a teának 5 egészségügyi előnyét is – írja a Wellandgood. Más teákhoz hasonlóan a jázmintea sem tartalmaz kalóriát, zsírt, fehérjét vagy más tápanyagot, hacsak nem adunk hozzá cukrot vagy tejet.

1. Gazdag antioxidánsokban
„A jázmintea gazdag forrása az antioxidánsoknak, például a katechineknek, egyfajta polifenolnak, amelynek számos egészségügyi előnye van” – mondta Umo Cullins táplálkozási szakértő. A katechinek gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek és csökkentik az oxidatív stresszt, ezáltal erősítik a betegségekkel szembeni védekezőképességet és elősegítik a hosszú életet.

2.Elősegíti az emésztést és a bélrendszer egyensúlyát
A bélrendszer és az emésztés egészsége a jázmintea egyik fő előnye. „A jázmintea gyulladáscsökkentő tulajdonságainak köszönhetően javítja és segíti az emésztést” – mondta Amy Shapiro táplálkozási szakértő.

3.Javítja a hangulatot és a mentális jólétet
„A jázmin aromája nyugtató hatással van az idegrendszerre, [ezáltal] javítja a hangulatot és csökkenti a stresszt” – magyarázta Shapiro.

4.Élénkíti az agyat és a testet
„A jázmintea mérsékelt mennyiségű koffeint tartalmaz – csészénként jellemzően 25-50 mg-ot -, ami javíthatja a koncentrációt és az energiaszintet” – jegyezte meg Shapiro. A koffein mennyisége az alap zöld vagy fekete tealevelektől és az elkészítési módtól függően változik. Bár a tiszta jázminteát ritkábban fogyasztják, Cullins tisztázta, hogy az természetesen koffeinmentes.

5.Javítja az arcszínt
Shapiro szerint a jázmin csodálatos kozmetikai tulajdonságokkal is rendelkezik. „A jázmintea elősegíti a bőr egészségét azáltal, hogy csökkenti a gyulladást” – mondta. Az eredmény: tisztább, ragyogóbb arcbőr, és talán még a felgyorsult öregedés jeleit is megállítja.

Biztonságos minden nap jázminteát inni?
„A jázminteát biztonságosnak ismerik el. Azonban a legjobb, ha figyelembe vesszük, mennyire vagyunk érzékenyek a koffeinre, hogy eldöntsük, hogy megfelelő-e számunkra” – tanácsolta Cullins.

Elolvasom a cikket