Férfi kézilabda: félidőben Franciaország–Magyarország 11-8

Ki-ki mérkőzésen találkozott a párizsi olimpián a francia és a magyar férfi kézilabda válogatott a csoportküzdelem zárókörében, ahova az olimpiai cím védői, a gallok három, míg mi két ponttal érkeztünk. Ebből következően ellenfelünk számára a döntetlen is elég a negyeddöntőbe kerüléshez.

A franciák a csoportmérkőzéseken – hozzánk hasonlóan, bár nem kis meglepetésre –csak az argentin együttest tudták két vállra fektetni, ők azonban az Egyiptom elleni döntetlen okán velünk szemben pontelőnyben vannak.

Fergeteges, sőt számunkra pokoli hangulatban kezdődött a meccs, s bár három percig gól sem esett,de aztán a franciák villámrajtot vettek, tíz perc után már 6-2-re vezettek. Prandi átlövéseivel nem bírtunk, Descat pedig kétszer büntetőből köszönt be. A hat francia gólra két Imre Bence gól olt a válasz. A támadójátékunk döcögött, ekkor Lékai helyére Fazekas állt be, aki valamit lendített a támadójátékunkon. A 17. percben 7-3 volt az állás a franciáknak, Bánhidit képtelenek voltunk a beállóban megjátszani, amivel a franciák kihúzták a játékunk méregfogát.

A 20. percben 4-8 volt, ilyen kevés lőtt góllal nyerni nemigen lehet ebben a sportágban. A 22. percre Szita két góljával sikerült közelebb kerülnünk a franciákhoz, de jött a válasz (6-10). Beállt a kapuban Mikler, kettőt védett, s emberelőnyből Ilic és Imre Bence révén feljöttünk (8-10). A félidő végén a francia balszélső talált be (8-11).

Elolvasom a cikket