Hét ok, amiért a britek ki nem állhatják Meghan Markle-t

Ma ünnepli születésnapját Meghan Markle, de a britek láthatóan nem sietnek gratulálni Sussex hercegnéjének. Mióta a királyi család tagja lett, az alattvalók egyre több okot találtak az elégedetlenségre. Nézzük, mi is irritálja pontosan a brit közvéleményt, és miért vált Meghan Markle ennyire ellentmondásos figurává.

1. A királyi hagyományok lerombolása
Nagy-Britannia egy olyan ország, ahol minden generációt a hagyományok, különösen a királyi hagyományok tiszteletére nevelnek. Amikor Meghan belépett Harry herceg életébe, rögtön megmutatta, hogy nem fog minden szabályt betartani. Az esküvői ruhája, amely nem illeszkedett a szigorú etikett keretei közé, annak szimbóluma lett, hogy Sussex hercegnéje nem hajlandó beilleszkedni. A stabilitást és állandóságot értékelő britek számára ez a megközelítés kihívásnak tűnt mindazzal szemben, amit eddig tiszteltek.

2. A szennyes kiteregetése
A britek szeretik az uralkodóikat, de még inkább értékelik, hogy a családi titkokat zárt ajtók mögött tudják tartani. Meghan viszont olyan őszintén beszélt mindenről, amit sokan elfogadhatatlannak találtak. A személyes nézeteltérések kiteregetése, különösen az Egyesült Államokba költözés után, hatalmas felzúdulást váltott ki. A britek nem szokták meg, hogy a királyi család tagjait így és ennyiszer lássák a magazinok címlapjain a családi drámák miatt.

3. Túlzott énközpontúság
Meghan és Harry folyamatosan a figyelem középpontjában állnak. Amikor a pár úgy döntött, hogy otthagyja a királyi kötelességeket és átköltözik az óceánon túlra, azt úgy fogták fel, mintha ezzel minden felelősségtől megszabadultak volna, de továbbra is a reflektorfényben fürdőznek. A visszafogottsághoz és önzetlen szolgálathoz szokott britek ezt önzésnek tekintették.

4. Kettős mérce
Amikor Sussex hercegnéje beszélni kezdett az ökológiáról és a társadalmi igazságosságról vallott nézeteiről, sokan támogatták őt. De aztán kiderült, hogy miközben Meghan és Harry a környezet védelméről beszéltek, magánrepülőgépekkel járnak ide-oda. Ez erős felháborodást váltott ki a britek körében, akik nem tűrik a képmutatást és a kettős mércét. Számukra ez újabb példának tűnt a szavak és a tettek közötti szakadékra.

5. Hollywoodi háttér
Az egykori színésznő, szappanopera-sztár hozzászokott a hírnévhez és a figyelemhez, és a sztárallűrjeit a házasság után is megtartotta, ami nem illett bele a királyi családról alkotott hagyományos elképzelésekbe. A britek nehezen tudták őt Sussex-i hercegnének látni, ami az ország szolgálatával jár. Ez bizalmatlanságot és szkepticizmust váltott ki a közvéleményben.

6. Költözés és elidegenedés
Amikor Harry és Meghan úgy döntöttek, hogy az Egyesült Államokban kezdenek új életet, a britek elárulva érezték magukat. A költözés a gyökereik és a felelősségük elhagyásának tűnt. Sokan úgy érezték, hogy elveszítették nemzeti identitásuk egy újabb részét. Különösen kellemetlen volt a felismerés, hogy a pár továbbra is élvezte a királyi címeket és kapcsolatokat, miközben az óceán túlsó partján tartózkodott.

7. Áldozatszerep
Meghan és Harry többször elmondták, milyen nehéz volt számukra a királyi családban élni. A britek azonban ezt úgy fogták fel, mint panaszkodást egy olyan kiváltságos életről, amely a legtöbbjük számára elérhetetlen. Sokan úgy fogták fel a szavaikat, mintha szánalmat és figyelmet akarnának kicsikarni, ami ellentétben áll a britek visszafogottságával és rugalmasságával.

Ez a hét ok csak a jéghegy csúcsa. Akár jogosak a vádak, akár nem, egy dolog egyértelmű: Sussex hercegnéje olyan személyiség, aki továbbra is felkavarja az érzelmeket és a vitákat. A mai születésnapja pedig újabb alkalom arra, hogy ki-ki elgondolkodjon róla, és mindarról, amit számára megtestesít.

Elolvasom a cikket