Hogyan lehet javítani az anyagcserét idős korban?

A folsav (folsav) a sejtek növekedéséhez és fejlődéséhez szükséges B-vitamin. Számos tanulmány kimutatta, hogy hatékonyan megelőzi a születési rendellenességeket. Ez a vitamin olyan élelmiszerekben található meg, mint a leveles zöldségek, citrusfélék, élesztő, máj, méz, gabonafélék és hüvelyesek.
A tudósok megjegyezték, hogy sokan tisztában vannak a folsav hasznos tulajdonságaival, ezért a gyógyszertárakban és az online boltokban aktívan árulják az ezen alapuló vitaminkiegészítőket. Annak kiderítésére, hogy a vitamin fogyasztásának vannak-e nemkívánatos hatásai, a tudósok egereken végeztek kísérletet.

A folsav korlátozásakor a kutatók a növekedéssel és az új sejtek létrehozásával kapcsolatos folyamatok lelassulását figyelték meg, ugyanakkor az állatok anyagcseréjének rugalmasságának növekedését mutatták ki. A tudósok azt is megállapították, hogy azok az egerek, amelyeket alacsony folsavtartalmú diétára fogtak, hosszabb ideig maradtak szürkébbek, mint a kontrollcsoportba tartozó állatok, amelyek ezt a vitamint a táplálékkal együtt kapták.

A kutatók szerint a jobb anyagcsere összefügg az egészségesebb öregedéssel. A tudósok hangsúlyozták, hogy a folsav aktív bevitele az élet korai szakaszában kulcsfontosságú a növekedés és a fejlődés szempontjából. Ugyanakkor a folsav arányának korlátozása az étrendben az élet későbbi szakaszában javíthatja az anyagcsere egészségét és segíthet a hosszú életben.

Elolvasom a cikket