Az orvos arra buzdított, hogy gyakrabban iktassuk be a cukkinit az étrendünkbe, mivel rostban, kalciumban, káliumban, magnéziumban, foszforban, vasban, C-, K-, PP- és B-vitaminban gazdag. A tápanyagok ilyen változatos összetétele segít javítani az emésztést, erősíti a csontokat és az ízületeket, és jótékony hatással van a szív- és érrendszerre – magyarázta Ekaterina Kashukh.
Emellett a gasztroenterológus megjegyezte, hogy a cukkini alacsony kalóriatartalmú zöldség, így szigorú korlátozások nélkül fogyasztható. Felnőtteknek naponta legfeljebb 400 gramm cukkini fogyasztása ajánlott nyers, sült vagy párolt formában. Az orvos ugyanakkor azt tanácsolta, hogy kerüljük a cukkini olajban sütését és majonézzel való bekenését, mivel ez jelentősen megnöveli az étel kalóriatartalmát, és súlygyarapodást idézhet elő.