Javítja az emésztést és erősíti az ízületeket

Az orvos arra buzdított, hogy gyakrabban iktassuk be a cukkinit az étrendünkbe, mivel rostban, kalciumban, káliumban, magnéziumban, foszforban, vasban, C-, K-, PP- és B-vitaminban gazdag. A tápanyagok ilyen változatos összetétele segít javítani az emésztést, erősíti a csontokat és az ízületeket, és jótékony hatással van a szív- és érrendszerre – magyarázta Ekaterina Kashukh.

Emellett a gasztroenterológus megjegyezte, hogy a cukkini alacsony kalóriatartalmú zöldség, így szigorú korlátozások nélkül fogyasztható. Felnőtteknek naponta legfeljebb 400 gramm cukkini fogyasztása ajánlott nyers, sült vagy párolt formában. Az orvos ugyanakkor azt tanácsolta, hogy kerüljük a cukkini olajban sütését és majonézzel való bekenését, mivel ez jelentősen megnöveli az étel kalóriatartalmát, és súlygyarapodást idézhet elő.

Elolvasom a cikket

hirlistazo.hu
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.