Megtámadták az odesszai ukrán toborzóközpontot

Megtámadták szombaton az odesszai területi toborzási és szociális támogatási központot (TCK), ahová eddig ismeretlen férfiak hatoltak be azért, hogy kiszabadítsák egy mozgósított ismerősüket – közölte az rbc.ua hírportál az Odessza megyei TCK közlésére hivatkozva.

A jelentés szerint a Primorszk kerületi TCK-ban a Pirogov utcában „incidens történt, miután illetéktelenek törvénytelenül behatoltak a területére. Megállapítást nyert, hogy ezek a személyek járművükkel behajtottak a központ területére és törvénytelenül el akartak vinni egy hadköteles állampolgárt, akit katonai nyilvántartási adatainak a tisztázása és katonaorvosi vizsgálat elvégzése céljából szállítottak be a TCK-ba.”

„A TCK munkatársai és az őrszázad legénységi állománya szigorúan a hatályos jogszabályoknak megfelelően jártak el, megakadályozva, hogy a hadköteles illegálisan elhagyja a területet” – jegyezte meg a központ.

Az eset nem példa nélküli, és sajtójelentések szerint egyre gyakrabban fordul elő az is, hogy a toborzótiszteket vagy azok járműveit támadás éri Ukrajnában.

Elolvasom a cikket