Női vízilabda: Félidőben Magyarország-Ausztrália 3-3

Az szintén napvilágot látott, hogy az auszi női vízilabda-válogatott öt tagja szintén elkapta a lázzal, torokfájással, gyengeséggel kísért Covid-fertőzést. Kérdés, talpra állnak-e vasárnapig, amikor Keszthelyi Ritáék ellen ugranak medencébe záró csoportmeccsükön a mieinkkel szemben.

Az ausztrál együttes veretlenül vezeti az A-csoportot, Kanadát 10-7-re, Kínát 7-5-re verték, a hollandokat pedig büntetőpárbajban kényszerítették térdre. Lányaink Kanadát 12-7-re, Kínát 17-11 arányban győzték le, a hollandok ellen pedig 10-8-ra kaptunk ki, így momentán az A-csoport harmadik helyén állunk.

Garda átlövéséből gyorsan vezetést szereztünk, ám innen kezdve az eredmény befagyott, mindkét együttes csak kapufáig jutott. Az ausztrálok aztán a 7. percben emberelőnyből egyenlítettek (1-1).

A második negyedet emberelőnyben kezdhettük, de elpuskáztuk a lehetőséget. A medencében kőkemény taktikai csata zajlott, a csapatok nem nagyon kockáztattak. Jött azonban az újabb előnyünk, amit Garda a kapusba püfölt. Ahogy ilyenkor lenni szokott, az auszik Grofers révén büntettek, de erre mi is válaszoltunk Vályi Vanda révén (2-2). A 2. harmad végén az ausztrálok Andrews révén centerből akciógólt lőttek (2-3), ám fél percre rá Keszthelyi 5 méteresével ismét egyenlítettünk (3-3).

Elolvasom a cikket