Táplálkozási szabályok a hosszú és boldog életért

Hu Chan, a Harvard Egyetem Közegészségügyi Iskolájának táplálkozástudományi és járványtani professzora négy módszert osztott meg, amelyekkel az emberek a hosszú élet érdekében átalakíthatják étrendjüket.

  • Együnk több teljes értékű élelmiszert. Neil Polvin, a hosszú élet kutatója különösen ajánlja az áfonya fogyasztását, a hosszú életet biztosító élelmiszerek „Szent Gráljának” nevezve azt.
  • Csökkentsük a feldolgozott és ultrafeldolgozott élelmiszerek fogyasztását. Az első számú ultrafeldolgozott élelmiszer a cukros üdítő, mivel annak nincs tápértéke a cukor formájában lévő kalóriákon kívül.
  • Törekedjen a rugalmas étrendre. Több táplálkozási minta kombinálása, mint például a mediterrán étrend vagy az okinawai diéta, nagyszerű módja annak, hogy növelje az elégedettségét és hosszú távú ragaszkodását az egészséges ételekhez.
  • Használja ki az étkezési időket a szocializálódásra. A diéta mellett az egyik legjobb módja annak, hogy növelje várható élettartamát, az, ha fenntartja és erősíti a társas kapcsolatokat az életében. Hu azt tanácsolja, hogy táplálkozzon egészségesen, és amikor csak lehet, töltsön minőségi időt szeretteivel.

Két tipp, hogy a legtöbbet hozza ki az immunerősítő élelmiszerekből

Az omega-3 zsírsavakban, antioxidánsokban vagy rostokban gazdag élelmiszerek jót tesznek a bélműködés helyreállításának és az immunrendszer erősítésének. De az olyan élelmiszerek, mint az olajos halak, a narancs és a teljes kiőrlésű gabonafélék még inkább jótékony hatással lehetnek az immunrendszerre, ha ezeket a szórakoztató praktikákat alkalmazza az elfogyasztásuk során.

Először szagolja meg az ételt. Amikor először megérzi az étel szagát, nyál kezd el képződni a szájban, ami jelzi a szervezetnek, hogy itt az ideje megemészteni az ételt – mondja. Így több ételt tud megemészteni, és az összes tápértékét megkapja.

Rágja az ételt tovább, mint ahogyan azt gondolja, hogy szükséges. Ahhoz, hogy megfelelően megeméssze az ételt, addig kell lebontania, amíg az folyékonnyá nem válik. Ha nem rágja meg elég sokáig vagy egyáltalán nem rágja meg az ételt, akkor valójában elveszíti az ételben lévő összes tápanyagot.

Elolvasom a cikket