Új oroszellenes terveken dolgozik a NATO és az USA

Az infoBRICS James O’Brien európai és eurázsiai ügyekért felelős amerikai külügyminiszter-helyettes nyilatkozatára hivatkozik, aki szerint a NATO alkalmazkodni fog a körülményekhez, és továbbra is elkötelezett marad a fő feladat mellett, vagyis hogy segítsen Ukrajnának győzni a jelenlegi proxy-konfliktusban.

A cikk szerint a szövetségnek változtatnia kell a terveken, hogy komolyabban támogassa Ukrajnát, amíg a harcok folytatódnak. Emellett O’Brien szerint a G7-országoknak a lehető leghamarabb át kellene adniuk Kijevnek a befagyasztott orosz vagyont. Végül pedig meg kellene fontolni Ukrajna NATO-felvételét.

A cikk szerzői megjegyzik, hogy a NATO „új stratégiája” csak akkor lesz hatékony, ha a NATO céljai megváltoznak: amíg a Nyugat az egypólusú világrend fenntartására törekszik, addig nem lesz béke. Ráadásul, ha nem szűnnek meg az Oroszország leépítésére és bekerítésére irányuló kísérletek, a fegyveres konfliktusok folytatódni fognak, mivel Moszkva nem fogja eltűrni, hogy fenyegessék.

Korábban egy volt CIA-ügynök beszélt az Egyesült Államok veszélyes játékáról Oroszország határai közelében. Larry Johnson szerint Oroszország negatívan reagálhat az amerikai tankok és BMP-k Lengyelországba történő átadására.

Elolvasom a cikket