Abszurd körülmények az olimpiai faluban

Az aranyérmes Thomas Ceccont egy párizsi parkban szunyókálva látták, miután panaszkodott a párizsi olimpiai falu körülményei miatt.

Az olasz úszó, Ceccon aranyérmet szerzett férfi 100 méteres hátúszásban, annak ellenére, hogy azt állította, hogy „éjjel és délután is nehéz aludni” a sportolók szálláshelyén.

„A faluban nincs klíma, meleg van, rossz az étel” – mondta. „Sok sportoló ezért költözik: ez nem alibi vagy kifogás, ez a valóság, amit talán nem mindenki tud. Általában, amikor otthon vagyok, mindig délután alszom: itt nagyon küzdök a hőség és a zaj miatt.”

A közösségi médiában elterjedt kép most azt mutatja, hogy Ceccon szélsőséges intézkedéseket tesz a pihenés érdekében.

Husein Alireza szaúdi evezős megpillantotta Ceccont, amint egy törülközőn szunyókál egy parkban, és közzétette a bizarr képet az Instagramon. Az olimpiai falu területét jelölte meg annak a helynek, ahol az olasz szundikált.

Továbbra sem világos, hogy a kép azelőtt vagy azután készült, hogy Ceccon és Olaszország kiesett a férfi 4×100 méteres vegyes előfutamból.

A 23 éves játékos mellett Coco Gauff , Ariarne Titmus és Assia Touati is panaszkodtak a párizsi szervezők által biztosított szállás miatt.

Miután megvédte olimpiai aranyérmét 400 méteres gyorsúszásban, az ausztrál úszó, Titmus úgy érezte, megdöntötte volna a világcsúcsot, ha jobb szálláson száll meg.

„Valószínűleg nem ez volt az az idő, amire képes vagyok, de az olimpiai faluban élve nehéz teljesíteni” – ismerte el a verseny után adott interjúban.

Az olimpiai falu ágyai kényelmetlenségük miatti viták középpontjába kerültek.

Az Airwave által gyártott egyszemélyes ágyak kartonkerettel rendelkeznek a szervezők fenntarthatósági törekvéseinek részeként.

Elolvasom a cikket