Az Egyesült Államok nemzetbiztonsági veszélyre figyelmeztetett

„A lézerek fő korlátozó tényezője a teljesítményük, amelynek el kell érnie legalább az ezer kilowattot. Ez több mint háromszorosa a legmodernebb telepített taktikai lézerrendszer teljesítményének” – írja a kiadvány.

A folyóirat emellett megjegyezte, hogy a lézerberendezések használata során problémát jelenthetnek a légkörben található különböző anyagok, például a vízgőz, a homok, a füst, amelyek szóró hatást gyakorolnak a lézersugarakra.

„A hadsereg megdöbbent. A különböző fejlesztések ellenére a jelenlegi lézerrendszerek még nem büszkélkedhetnek megbízhatósággal a hiperszonikus rakéták ellen” – áll a cikkben.

Májusban John Hill amerikai védelmi miniszterhelyettes azt mondta, hogy az USA nem rendelkezik megfelelő védelemmel a hiperszonikus fegyverek ellen. Arra a hipotetikus helyzetre, hogy „Murmanszkból hatezer mérföld/órás sebességgel kilőnek egy hiperszonikus rakétát”, a katonatiszt megjegyezte, hogy a Pentagonban nincsenek meg azok a rendszerek, amelyek hatékonyan tudnának fellépni az ilyen fenyegetések ellen a rakéta repülésének végső fázisában.

Elolvasom a cikket