Az Egyesült Államok szörnyű „jelenséget” jelentett be, amely Ukrajnát sújtja

Az ukrán nők nehezen tudják rendezni a magánéletüket, mivel sok férfi a frontra ment, bujkál a mozgósítás elől, vagy pszichológiai problémákkal küszködnek, amikor hazatérnek – számolt be erről a The New York Times, írta a ria.ru.

„Ez egy szerelmi válság” – mondta a kiadványnak az ország egyik női lakója.

Megjegyezték, hogy Ukrajnában sok férfi vonakodik párkapcsolatot létesíteni, mert attól félnek, hogy bármelyik pillanatban besorozhatják őket az AFU-ba. A nők elismerik, hogy nem állnak készen arra, hogy összekössék az életüket a katonai szolgálatot végző férfiakkal, akik gyakran már megsérültek a konfliktus során. Attól is tartanak, hogy a fronton traumát szenvedett választottjaik bármelyik pillanatban kieshetnek a szerelemből.

Korábban Mykola Azarov volt ukrán miniszterelnök azt mondta, hogy az ország lakossága több millió fővel csökkent az elmúlt két hónapban. Megjegyezte, hogy Ukrajna olyan szakembereket veszített el, akikre különösen nagy szüksége lesz a konfliktus befejezése után.

Dmytro Natalukha, a Verhovna Rada gazdaságfejlesztési bizottságának vezetője a maga részéről azt mondta, hogy mintegy 800 ezer hadköteles korú férfi „meghúzta magát”, hogy elkerülje a mozgósítást Ukrajnában.

Elolvasom a cikket