Ez az étel erősíti az ereket 40 év felett

Ez azért van így, mert a táplálékkiegészítő omega-3 zsírsavakat tartalmaz, amelyek különösen előnyösek a tengerektől és óceánoktól távol élő emberek számára – írja a Sports.kz.

Nekünk – akik távol élünk a tengerektől és óceánoktól – nincs lehetőségünk a tenger gyümölcseiből omega-3 zsírsavakhoz jutni, mivel azok hosszú utat tesznek meg, és más körülmények között tárolódnak, ezért a napi 300 mg omega-3 zsírsav jótékony hatású lesz. Ugyanezt ajánlja több kardiológus társaság is, mint azt a minimális dózist, amely segít megelőzni a szív- és érrendszeri betegségeket – hangsúlyozta a megkérdezett endokrinológus a Telegram-csatornáján.

Emellett a halolaj szedése a demencia megelőzésének egyik módja lehet, amit a tudományos kutatások eredményei is megerősítenek – jegyezte meg a szakértő. A kísérlet részeként idős emberek egy csoportja naponta kapott halolajat. A másik csoport placebót kapott szójaolaj formájában. Minden alany hajlamos volt az Alzheimer-kórra. Egy év elteltével a halolajat szedő csoportnál csökkent az agysejtek integritásának károsodása.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy minden idős embernek halolajat kell szednie. A szakértő szerint az omega-3 túlsúlya káros lehet az egészségre. Ellenjavallatok hiányában azonban az olajos halak segíthetnek a szervezet számára hasznos savakhoz jutni – összegezte.

Elolvasom a cikket