Ez az étrend csökkenheti a prosztatarák kockázatát

Az utóbbi idők kutatásai alapján például egyre több bizonyíték mutat abba az irányba, hogy a prosztatarák kezelésében, a betegség előrehaladásának lassításában is nagy szerepe van a növényi alapú ételeknek. Ezeket az eredményeket erősíti meg a University of California kutatóinak legújabb tanulmánya is.

Az eredményeink egybecsengenek a korábbi kutatások eredményeivel, vagyis hogy a növényi étrend javíthatja a prosztatarák lefolyásának kimenetelét – mondják a kutatók.

Válaszaik alapján a kutatók két csoportba osztották őket. Az egyik csoportba azok a páciensek kerültek, akik étrendjében a növények domináltak. A másik csoportban az inkább állati fehérjét fogyasztók kaptak helyet. A kutatók azt találták, hogy a növényi étrenden élők esetében 47 százalékkal volt kisebb az esély arra, hogy a prosztatarákjuk tovább romoljon.

A növényi táplálkozás és a vegán életmód továbbra is sok férfi számára ijesztő a megbélyegzéstől való félelem miatt. Pedig egyre több bizonyíték mutat abba az irányba, hogy a férfiasság egyik fokmérőjének tekintett szexuális teljesítőképességre is pozitívan hatnak a növények.

A prosztatarák kezelései következtében felléphet merevedési zavar, de a növényi étrenden lévőknek kevésbé kell ettől tartaniuk.

A prosztatarákkal szembeni eredményesség, valamint a szexuális teljesítőképesség javítása mellett a növényi étrenden lévő férfiak a tesztoszteronszint tekintetében sem maradnak le. Sőt, a vegán férfiak szintje akár magasabb is lehet a húst fogyasztó társaiknál.

Elolvasom a cikket