Halász Bence: Az ezüstérem hétfőn már történelem és kezdődik a felkészülés a világbajnokságra

MH/MTI
2024. augusztus 5. hétfő. 6:26

„Két napja mondtam, hogy ez egy egészen más dobókör, mint amihez hozzászoktunk, Ennél fogva muszáj volt már a bemelegítéstől felépíteni ezt a versenyzést, azt hiszem, nagyon stabil olimpiai döntőt tudtam bemutatni, bár a hőn áhított 80 méter és az edzőm csúcsa nem lett meg, de az olimpiáknál mégiscsak a helyezés számít” – fogalmazott.

„Remélem, hogy mindenki büszke rám otthon, hiszen ez egy emberes munka volt, rendkívül szoros döntőt vívtunk. Ha Katzberg első dobását leszámítjuk, látszott mindenkinek az eredményén, hogy ez nem az a verseny, amiből egy világraszóló eredmény lehet, de mindenki nagyon küzdött. Számomra az ezüstérem mindent felülír.”

Hozzátette, az utolsó dobása előtt nagy kő esett le a szívéről, „szerintem akkorát koppant, hogy hallani lehetett, pedig itt van vagy 80 ezer ember”.
„Előfordult már korábban, hogy az utolsó sorozatokban elöl lévő pozícióban hátrébb csúsztam, most ez megfordult, ez is a visszajelzése annak, hogy milyen mennyiségű munkát végeztünk el” – hangsúlyozta.

Halász Bence elmondta, 82 méteres dobásra készült:
„Olyan volt számomra az egész verseny, mint amikor az embernek nem jut eszébe egy szó, de ott van a nyelve hegyén. Ezt éreztem, hogy ha egy kicsit tudnék változtatni dobás közben a technikán, akkor meglenne a 82 méter.”
Kiemelte, ez az ezüst holnap már történelem és kezdődik a felkészülés a jövő évi világbajnokságra.

Halász Bence elárulta, serdülő korában, U16-os korosztályban bajnokságot is nyert távolugrásban és hívták tízpróbázónak is.

Elolvasom a cikket