Katalin hercegné és Vilmos herceg ezt várják el a gyermekeiktől otthon

Számos kötelezettségnek kell eleget tenniük már egész kiskoruktól kezdve, és bár rangjukból adódóan nem szenvednek hiányt semmiben, ám a walesi hercegi pár nem szeretné, ha elkényeztetetté válnának.

Vilmos herceg és Katalin hercegné több alkalommal is kihangsúlyozták, hogy gyermekeiknek szeretnék a lehető legnormálisabb gyermekkort biztosítani, és ebbe az is beletartozik, hogy nem minden esetben kívánnak élni a királyi család által meghatározott lehetőségekkel, már ami a kivételezést illeti.

Katalin hercegné és Vilmos herceg komoly elvárásokat fogalmaztak meg

A walesi hercegi pár gyermekeikkel, György herceggel, Sarolta hercegnővel és Lajos herceggel egy külön háztartásban élnek, ahol – természetesen – saját személyzet segíti az életüket, és gyermekeik mellett egy dadát is alkalmaznak.

A gyerekek egy jó nevű iskolába járnak, de nem elit bentlakásos iskolát választottak oktatási intézményként, mert szerették volna, ha György herceg, Sarolta hercegnő és Lajos herceg a kortársaik között, avlehetőségekhez képest átlagos gyermekként nőnének fel. A születésnapokra Katalin hercegné maga süt tortát, és amíg fény nem derült a daganatos betegségére, az iskolai szülői közösségben is aktívan részt vett.

A walesi hercegi pár tavaly beköltözött egy négy hálószobás vidéki házba, ez vált az otthonukká. Az Adelaide Cottage-ban csak akkora személyzet dolgozik, amekkorára feltétlenül szükség van. Ha napközbeni elfoglaltságaik miatt felügyelet nélkül maradnának a gyermekeik, segítséget kérnek, de délutántól már szeretnek csak öten lenni a házban.

Egy közeli forrás így nyilatkozott erről:

Meglepné az embereket, ha látnák, milyen hétköznapi életet élnek otthon. A gyerekek segítenek az asztalterítésben, a tányérok letakarításában, és ha befejezték az étkezést, segítenek a rendrakásban is. Nincs különleges bánásmód.

Katalin hercegné és Vilmos herceg a költözéskor úgy döntöttek, gyermekeik dadája, Maria Teresa Turrion Borrallo, akiben maximálisan megbíznak, nem lakik velük a jövőben, de természetesen továbbra is sok időt tölt a gyermekekkel, hiszen nagyon szoros viszony alakult ki köztük. Ugyanakkor a gyermeknevelést saját feladatuknak tekintik.

A hercegné akkor sem kívánt több alkalmazottat felvenni, amikor kiderült, hogy komoly betegséggel kell megküzdenie, a gyerekektől pedig Vilmos herceggel együtt elvárják, hogy házimunkát végezzenek otthon.

Katalin hercegné nagyon természetes, igyekszik a családot a földön tartani. Az otthon biztonságos menedék számukra. Annak érdekében, hogy a dolgok a lehető legzökkenőmentesebben működjenek, arra törekedett, hogy a gyerekek a megszokott módon éljék tovább az életüket.

A közeli források szerint a walesi hercegi pár azt szeretné, ha gyermekeik nemcsak a királyi család kiváltságait tapasztalná meg, hanem a hétköznapi élet szépségeit is, így gyakran főznek együtt, és azt sem tűrik, hogy a pedagógusok kivételezzenek a kicsikkel.

Elolvasom a cikket