„Kérjük, mondjon fel!”

A levelezésben a Harvard Egyetemen végzett techguru arról írt, hogy mennyire megdöbbent, miután elolvasott egy cikket, amelyben azt állították, hogy a Facebook mobiltelefont épít és dob piacra – tájékoztat a Life.hu.

„Sokan láttátok a TechCrunch hétvégi cikkét, amelyben azt állították, hogy mobiltelefont építünk. Nem építünk telefont, és a pénteki kérdés-felelet során hosszasan beszéltem arról, hogy valójában mit is csinálunk: olyan módszereket hozunk létre, amelyekkel minden telefon és alkalmazás szociálisabbá tehető” – írta Zuckerberg a kiszivárgott e-mailben.

A továbbiakban azt írta, hogy nagyon frusztrálja és romboló hatással volt rá, amikor kiderült, hogy egy belső forrás beszélt a TechCrunchnak, és hogy ez az ő olvasatában árulásnak minősül. Azt is elmagyarázta, miért.

„Az elmúlt néhány napban személyesen is sok időt kellett eltöltenem – ahogy sok más embernek is – azzal, hogy helyrehozzam a károkat, amelyeket ez a zűrzavar okozott. Még most is bizonytalan a helyzetünk a mobilszolgáltatások területén működő vállalatoknál, akiknek a partnereinknek kellene lenniük, mert most azt hiszik, hogy versenytársak vagyunk” – magyarázta az e-mailben Zuckerberg a Facebook munkatársainak, akiket meg is fenyegetett: ha nem mond fel azonnal, aki a szóbeszédnek alapot adott, maga fogja kideríteni, ki az, és aki azt gondolja, hogy helyénvaló belső információkat kiszivárogtatni, annak távoznia kell.

„Mi egy olyan vállalat vagyunk, amely a nyitottságot és az átláthatóságot támogatja, mind a nagyvilágban, mind itt a Facebookon” – közölte alkalmazottaival az egykori Facebook, ma már Meta tulajdonosa.

Elolvasom a cikket