Nyugati rakétákkal támadtak az ukránok

Az interneten terjedő képeken vastag fekete füstfelhő emelkedik fel egy állítólag üzemanyagraktárból. Az esetleges áldozatokról egyelőre nincs hivatalos információ – tájékoztatott az oroszhirek.hu.

Oroszország ukrajnai bűncselekményekért felelős nagykövete, Rodion Mirosnyik egy Telegram-posztban azt írta, hogy az ukrán hadsereg valószínűleg “masszív, átfogó csapást” kísérelt meg Luganszk ellen, de a légvédelem jól működött, és visszaverte azt.

A város megbízott vezetője, Jana Pascsenko elmondta, hogy több magán lakóépületet is eltaláltak, és néhány tető és külső fal repeszkárokat szenvedett. Azt nem részletezte, hogy megsérült-e valaki.

A helyszínen tartózkodó újságírók szerint az ukrán támadásból eredő erőteljes robbanások hallatszottak a Donyecki Népköztársaságban lévő Donyeckben és Makejevkában is. Az interneten terjedő felvételek, amelyeken egy nagy füst- és porfelhő száll a levegőbe, állítólag egy nagy robbanást mutatnak Donyeckben.

A kijevi erők már többször használtak nyugati megbízóik által szállított nagy hatótávolságú rakétákat, hogy válogatás nélkül csapásokat mérjenek orosz területre. Júniusban például Ukrajna öt ATACMS rakétát lőtt ki Luganszkra, amelyek közül négyet sikeresen elfogtak. Az egyik rakéta azonban átjutott, és súlyosan megrongált egy magas lakóépületet, legalább négy polgári személyt megölve és több mint 20-at megsebesítve.

Elolvasom a cikket