Varga Zsolt: Javítani kell az emberelőnyök kihasználásán

MH/ MTI
2024. augusztus 5. hétfő. 15:15
Frissítve: 2024. augusztus 5. 15:27

A győztes mérkőzés után Varga Zsolt elmondta: „Ugyanazt folytattuk, amit korábban. Az ausztrálok elleni meccsből a pozitívumokat mutattam meg a fiúknak, mert bármennyire is nehéz találkozó volt az, rengeteg jó dolgot csináltunk, voltak kiváló védekezéseink, és gyönyörű gólokat lőttünk. Persze voltak hibáink, ilyen volt az emberelőnyök kihasználása, amin dolgoztunk is.”

A szerbek elleni sima győzelemmel kapcsolatban a játékosként olimpiai bajnok Varga Zsolt elmondta, egy ilyen siker után is a földön kell maradni és ugyanúgy a jó dolgokat kell megtartani a folytatásra.
A magyar válogatott a csoportja harmadik helyén végzett, de hogy a túloldalról, az olasz, horvát, görög, amerikai négyesből melyikkel kerül szembe a nyolc között, csak később derül ki. Ezzel kapcsolatban a kapitány az MTI-nek azt mondta, „fogalma sincs” arról, melyik lenne a jó ellenfél, hiszen mindegyik gárda játszott már kiválóan és gyengébben is ezen a tornán.
A férfiak a csoportkör utolsó körére átköltöztek Paris La Défense Arénába, ahol több mint 15 ezer néző buzdította a csapatokat, Varga Zsolt úgy látta, ez jó hatással volt a játékosokra: „A legnagyobb rendezvényen, a legnagyobb helyszínen játszunk, ez kell a vízilabdának.”
Az utolsó válogatott tornáján szereplő 37 éves Varga Dénes elmondta, eddig hullámzó volt a teljesítményük vélhetően amiatt, hogy az olimpián még nem volt éles mérkőzésük, mivel mindenki tudta, hogy a negyeddöntővel kezdődik igazán a viadal. „Persze jó lett volna addig egy kicsivel több önbizalmat gyűjteni, de a csalódások arra tanítanak, hogy alázatosabban, pontosabban, fegyelmezettebben kell játszani, ezen is átestünk szerencsére, most pedig felavattuk ezt a szép uszodát” – jelentette ki Varga Dénes.
Molnár Erik értékelésében kiemelte, hogy a támadás szinte hibátlanul működött, védekezésében azonban voltak hibák, ennyi kapott góllal pedig nem lehet majd megnyerni egy negyeddöntőt: „Voltak jó pillanataink hátul, de a folytatásban erre folyamatosan, négy negyeden át van szükség.”

Elolvasom a cikket