A magyar sportolók keddi programja a párizsi olimpián

SM
2024. augusztus 6. kedd. 6:26

A magyar női kézilabda-válogatott Lille-ben lép pályára a negyeddöntőben, ellenfele a svéd válogatott lesz. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány irányította együttese két-két győzelemmel és vereséggel, valamint egy döntetlennel csoportja harmadik helyezettjeként lépett tovább a legjobb nyolc közé, míg a skandinávok másodikként zártak a hatosukban. A magyar–svéd párharc győztese a francia–német mérkőzés továbbjutójával találkozik majd az elődöntőben.
Az előző olimpián bronzérmes magyar női vízilabda-válogatott nagyon nehéz helyzetbe került, mert a csoportkör utolsó fordulójában kikapott az ausztrál csapattól. Ezért a címvédő és világbajnok Egyesült Államokkal kell mérkőznie az elődöntőért.

A két válogatott útja sorozatban a negyedik világversenyen keresztezi egymást, a 2022-es budapesti és az idei dohai vb döntőjében, valamint a 2023-as fukuokai vb ötödik helyéért rendezett összecsapáson is az amerikaiak nyertek, a magyarok célja, hogy megszakítsák ezt a szériát.
A vitorlázók küzdelmeinek otthont adó marseille-i yachtkikötőben az Eb-ezüstérmes Vadnai Jonatán (ILCA 7) hatodikként jutott az éremfutamba.
Sikersportágunkban, a kajaK–kenuban hat számban kezdődnek el a küzdelmek az előfutamokkal. Kíváncsian várjuk, hogy a női és férfi kajak négyesünk hogyan mutatkozik be Párizsban.
A Mars-mező Arénát a birkózók veszik birtokukba, magyar részről a kötöttfogásúak 77 kilós súlycsoportjában érdekelt Lévai Zoltán lép először szőnyegre – ezen a napon a nyolcad-, negyed- és elődöntőket bonyolítják le.
A Stade de France-ban folytatódnak az atlétikai versenyek csekély magyar esélyekkel, mert egyedül Bánhidi-Farkas Petra indul a távolugrás selejtezőjében.

A magyarok keddi programja a párizsi olimpián

ATLÉTIKA (Stade de France), 10.00: női távolugrás selejtező (Bánhidi-Farkas Petra)
BIRKÓZÁS (Mars-mező Aréna), 11.00: kötöttfogás 77 kg (Lévai Zoltán) nyolcad- és negyeddöntő, 18.15: elődöntő
KAJAK–KENU (Vaires-sur-Marne-i pálya)
9.30: előfutamok – férfi K–4 500 m (Nádas Bence, Csizmadia Kolos, Kuli István, Tótka Sándor)

10.10: női K–4 500 m (Pupp Noémi, Fojt Sára, Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra)

11.10: női C–2 500 m (Kiss Ágnes, Nagy Bianka)

11.30: férfi C–2 500 m (Adolf Balázs, Hajdu Jonatán)

12.00: férfi K–2 500 m (Nádas Bence, Tótka Sándor – 11.40); Kopasz Bálint, Varga Ádám)

12.20: női K–2 500 m (Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra; Pupp Noémi, Fojt Sára, reményfutamok – férfi K–4 500 m, férfi és női C–2 500 m, férfi és női K–2 500 m
KÉZILABDA (Pierre Mauroy Stadion, Lille), 17.30: női negyeddöntő, Magyarország–Svédország
VITORLÁZÁS (marseille-i yachtkikötő), 11.00: ILCA 7 (Vadnai Jonatán) – ÉREMFUTAM
VÍZILABDA (Paris La Défense Aréna), 20.35: női negyeddöntő, Magyarország–Egyesült Államok

Elolvasom a cikket