A Meta bocsánatot kért a malajziai miniszterelnök bejegyzésének eltávolításáért

MH/MTI
2024. augusztus 6. kedd. 7:46

A Meta szóvivője a Reuters hírügynökséget arról tájékoztatta, hogy a Meta elnézést kért a „működési hibáért”, és a posztot „a megfelelő hírértékű címkével” állították helyre. Az amerikai közösségi médiaóriás „veszélyes szervezetnek” minősíti a Hamászt, a Gázai övezetet kormányzó palesztin iszlamista mozgalmat, és automatikus, illetve emberi felülvizsgálattal akadályozza meg a csoportot dicsőítő tartalmak megjelenését.

A malajziai miniszterelnök július 31-én a Facebookon és az Instagramon közzétett egy videofelvételt a Hamász egyik tisztségviselőjével folytatott telefonbeszélgetéséről, amelyben részvétét fejezte ki Hanije halála miatt. Egy képet is közzétett részvétnyilvánítással együtt utolsó találkozójáról Hanijével májusban Katarban.

A mostani már a második összeütközés a Meta és a malajziai kormány között, amely igazságtalannak, diszkriminatívnak és a szólásszabadság elnyomásának nevezte a posztok eltávolítását. Malajzia kommunikációs minisztere és a miniszterelnöki hivatal tagjai hétfőn találkoztak a Meta képviselőivel, hogy magyarázatot kérjenek. Figyelmeztetették, hogy Malajzia „határozott lépéseket” tehet a Meta és más közösségi médiacégek ellen, ha blokkolják a tartalmakat a platformjaikon.

Elolvasom a cikket