Amerikai katonák sebesültek meg egy iraki légibázis megtámadásakor

“Austin és Gallant miniszter egyetértett egymással abban, hogy az Iránnal összehangoltan cselekvő félkatonai erők támadása a nyugat-iraki Al-Aszad légi támaszponton állomásozó amerikai katonai személyzet ellen veszélyes eszkalációt jelentett, és Irán destabilizáló szerepét demonstrálta a térségben” – állt a közleményben.

Az Austin és Gallant közötti beszélgetés témája “az Egyesült Államok megingathatatlan elkötelezettsége Izrael biztonsága mellett az Irán, a libanoni Hezbollah mozgalom és más, “Teheránnal együttműködő” síita mozgalmak által jelentett fenyegetésekkel szemben” volt.

A korábban megjelent iraki médiajelentések szerint legalább két rakétát lőttek ki a támaszpontra. A RIA Novosztyi hírügynökség helyi biztonsági szolgálatoknál dolgozó forrása szerint a rakétaindításokat egy teherautóról hajtották végre.

A Fehér Ház sajtószolgálatának közlése szerint Joe Biden elnök és Kamala Harris alelnök tájékoztatást kapott a katonai támaszpont elleni támadásról, és megvitatták az amerikai hadsereg közel-keleti védelmének lépéseit. Emellett a nemzetbiztonsági csoport tájékoztatta az elnököt a térségben tapasztalható eszkaláció enyhítésére irányuló diplomáciai erőfeszítésekről.

Később az Axios portál egyik forrása azt mondta, hogy a Pentagon a következő napokban újabb támadásokra számít a közel-keleti csapatai ellen.

Elolvasom a cikket