Az orvos eloszlatta a legszörnyűbb mítoszt a gyomorhurutról és a gyomorfekélyről

A szakember hangsúlyozta, hogy ezek a betegségek nem mindig alakulnak át gyomorrákká, ez csak egy ijesztő mítosz.

„A fekély és a gyomorhurut nem mindig garantált, hogy gyomorrákká alakul. A szervezetünknek megvannak a saját védelmi mechanizmusai, amelyek az agresszív tényezők elleni harcot célozzák. Találkoztunk már olyan esettel, amikor a fekélyek maguktól meggyógyultak” magyarázta az orvos.

Elmondása szerint a gyomorhurut kezelésének hatékonysága a szervezet egyéni jellemzőitől, a betegség formájától, a gyomor savasságának szintjétől, a gyulladás területétől és sok más tényezőtől függ. Szuhorukova pontosította, hogy fontos, hogy a tünetek jelentkezésekor azonnal orvoshoz forduljunk. Mint az orvos megjegyezte, a legfontosabb, hogy időben megszüntessük a betegség okát.

„Csak a HP-hez társuló gyomorhurut, amely sok-sok éven át bélmetapláziával és atrófiával jár, az esetek néhány százalékában diszpláziát és rákot okozhat. Szerencsére ezek a folyamatok rendkívül lassúak, sok évig tartanak. Ha időben kivizsgálást végzünk, a gyomorhurut stádiumában elkapjuk a betegséget, antibakteriális terápiát végzünk, amelynek célja e baktériumok elpusztítása, elkerülhető a szörnyű betegség” – zárta a gasztroenterológus.

Elolvasom a cikket