Félidőben: Magyarország-Svédország 15-16 + GALÉRIA

Párizsból Lille városába költözött át a női kézilabdázók mezőnye az egyenes kiesés szakaszban. A franciák és a dánok már páholyból nézhetik a még hátralévő negyeddöntőket. A dánok a hollandokat (29-25), a franciák a németeket (26-23) ütötték el az elődöntő lehetőségétől.

A magyar válogatott tagjai a Himnuszt éneklik a 2024-es párizsi nyári olimpia női kézilabdatornájának negyeddöntőjében játszott Magyarország - Svédország mérkőzés kezdete előtt Lille-ben, a Pierre Mauroy Stadionban 2024. augusztus 6-án

A magyar válogatott tagjai a Himnuszt éneklik a 2024-es párizsi nyári olimpia női kézilabdatornájának negyeddöntőjében játszott Magyarország – Svédország mérkőzés kezdete előtt Lille-ben, a Pierre Mauroy Stadionban 2024. augusztus 6-án

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A magyar-svéd mérkőzést húszezer néző előtt játsszák lányaink, s bár mindenki az északiakat tartja favoritnak, de ne felejtsük: az olimpiai selejtezőben Győrött 28-25 arányban mi nyertünk. Kishitűségre tehát semmi ok.

A svédek villámrajtot vettek, Roberts kétszer villant, amire Klujber tudott válaszolni (1-2). Böde-Bíró bravúrjai tartottak bennünket versenyben, betalált Schatzl és Kuczora is, a 7. percben pedig már 3-3-at mutatott az eredményjelző. Felgyorsultak az események, potyogtak a gólok, a 10. percben 6-6-ra állt a találkozó. Négy percre befagyott az eredmény, a kábulatból azonban a svédek ébredtek, előbb Roberts, majd Haggmann talált be (6-8), Golovin mester kénytelen volt időt kérni.

A támadójátékunkban jött a rövidzárlat, már hét perce nem lőttünk gólt, de aztán Győri-Lukács megtörte a jeget (7-9). Újabb eladott labda nálunk, amit a győri légiós Blomm azonnal büntetett (7-11). Vámos és Klujber góljaival zárkóztunk (10-11). Hiába lógtunk a svédek nyakán, egyenlíteni nem sikerült, a 23. percre már négyre nőtt az északiak előnye, a hibáink sorozatosan megbosszulták az eredményt.

Vámos és Győri-Lukács gyors indításból szépített, de három gólnál nem tudtunk közelebb kerülni (12-15). A félidő végére Simon és Vámos góljaival ismét feljöttünk egy gólra (15-16).

Jól kezdődött a második játékrész, gyors gólváltások után a 35. percben egyenlítettünk (18-18). Sőt, Kuczora a vezetést is megszerezhette, de a szenzációsan védő svéd kapus megfogta a ziccert. A 38 percben aztán Győri-Lukács révén először vezettünk (19-18). A 40 percben 21-21-et mutatott az eredményjelző, egy svédet kiszórtak a bírók, az emberelőnyt azonban nem sikerült kihasználni.

Fej-fej mellett haladtak a csapatok a 44. percben 22-22 volt az állás. Klujber szédületesen játszott, már tíz gólnál tart. Böde-Bíró hetest védett, de a kipattanó a svédek kezébe került, s ismét egyenlítettek (24-24). Füzi-Tóvizi beállóból újra vezetést szerez (25-24), a svédek időt kérnek.

Az utolsó öt percre 27-27-el fordultunk. Simon parádés góljával ismét egyenlítünk, s az utolsó percben 28-28-nál nálunk labda. Lányok rajtatok az ország szeme. Vámos belövi (29-28), 15 másodperc van hátra, a svédek időt kérnek. Sajnos 5 másodperccel a vége előtt jön az egyenlítés (29-29).

Elolvasom a cikket