Félidőben: USA-Magyarország 3-2

Spanyolország, Hollandia és Ausztrália már páholyból figyelhette kedd este, hogy ki lesz a negyedik együttes a párizsi olimpia női vízilabda negyeddöntőjében.

Eddig messze a várakozás alatt szerepelt a párizsi játékokon női póló válogatottunk, a csoportmeccseken a hollandoktól és az ausztráloktól egyaránt vereséget szenvedtek, a gyengébb játékerőt képviselő Kanadát és Kínát fektették csak két vállra. Ez a harmatos szereplés hozta azt a helyzetet, hogy a két legerősebb válogatott egyikével, az Amerikai Egyesült Államok együttesével kell a negyeddöntőt megvívniuk. Az amerikaiak hét góllal verték az olaszokat, kilenccel a görögöket, tizenkettővel a franciákat, igaz Spanyolországtól kikaptak.

A mieink egyébként az ötkarikás játékok előtt közvetlenül találkoztak az USA együttesével, s 10-8-ra kikaptak, ám ez csupán egy barátságos összecsapás volt.

Jó öreg közhellyel tapogatódzó játékkal kezdődött a meccs, mindkét együttes kihagyott egy emberelőnyt, az amerikai kapus, Johnsson pedig háromszor is védett. Az első gól a miénk volt: garda távolról átlövésből szerzett vezetést (1-0). Keszthelyi újabb lövése szinte szétforgácsolta a kapufát, ami után jött az amerikai egyenlítés, a gólt Steffens szerezte (1-1). Leimeter gyönyörű akciógóllal szerzett újra vezetést (2-1).

A 2. negyed amerikai előnnyel kezdődött, de a lövést Magyari Alda nagy bravúrra kiszedte a bal delső sarokból. Vályi a túloldalt megúszott, de lövését Johnsson hárította. Az amerikaiak újabb előnyt kaptak, amit Prentice ki is használt (2-2). Roemer közvetlenül a negyed végén használta ki a magyar védelem figyelmetlenségét (2-3).

Elolvasom a cikket