A friss füge számos egészségügyi előnnyel jár – tájékoztat a Sports.kz.
Sejtmegújulás. Ez a fügében található vitaminoknak és ásványi anyagoknak köszönhető.
Vérnyomás. Normalizálja a vérnyomást, és támogatja a szív- és érrendszert.
Súly. Magas rosttartalmú, amely segít kordában tartani a testsúlyt.
Védelem a baktériumok ellen. Ez a fügében található vitaminoknak, ásványi anyagoknak, rostoknak köszönhető.
A csontok, a fogak, a bőr, a gyomor, a haj, a szív egészsége. A füge kalciumot, magnéziumot, C-, E- és B-vitaminokat tartalmaz. Csökkenti a vér trigliceridszintjét, koleszterinszintjét.
Küzdelem a mellrák ellen. Csökkenti az ilyen típusú rák kialakulásának esélyét a menopauza alatt.
A füge teje véd a szemölcsök kialakulása ellen. Antioxidáns tartalmával harcol a szabad gyökök ellen, növeli a szervezet ellenálló képességét a betegségekkel szemben.
Inzulin. A füge támogatja az inzulinszintet a cukorbetegeknél.
A szervezet megtisztítása. Ez a fügében található fenolnak köszönhető.
Pattanások kezelése. A füge gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik.
Emellett a friss füge allergiát, emésztési problémákat okozhat (ha túl sokat eszik).
Az aszalt füge is számos egészségügyi előnnyel is rendelkezik:
Az erős antioxidánsoknak köszönhetően erősíti az immunrendszert.
Szabályozza a vérnyomást. Az aszalt füge különösen magas káliumtartalmú. Hasznos a magas vérnyomásban szenvedők számára.
Normalizálja az emésztést. Ez a nagy mennyiségű rostnak köszönhető.
Segít a testsúlyszabályozásban azzal, hogy jóllakottságérzetet kelt.
Támogatja a fogak egészségét, a csontok egészségét, a reproduktív egészséget. Mindezt azért, mert a füge magas kalciumtartalmú. Ez a gyümölcs növeli a teherbeesés esélyét is.
Javítja a bőr megjelenését a benne található E-vitaminnak és más anyagoknak köszönhetően.
Szabályozza a vércukorszintet, ami az E-vitaminnak és más anyagoknak is köszönhető.
Eltávolítja a méreganyagokat, ami kedvezően hat az általános egészségi állapotra.
Hasznos a légutak számára, hiszen csökkenti az asztma, hörghurut tüneteit.
Csökkenti a rák kialakulásának valószínűségét.