Itt van Ukrajna sikertelen betörési kísérlete számokban

A támadás helyi idő szerint kedd reggel történt Nyikolajevó-Darjino és Olesnya térségében, az orosz–ukrán határ mentén – áll az orosz védelmi minisztérium közleményében. Az ukrán erők tüzérségi és dróncsapásokat indítottak, mielőtt a 22. gépesített dandár legalább 300 katonájával támadtak, akiket 11 harckocsi és 20 más páncélozott jármű támogatott.

„A műveleti-taktikai és támadó légierő csapásokat hajtott végre az Ukrán Fegyveres Erők személyi állományának és felszerelésének koncentrációira Baszovka, Zsuravka, Hoten, Junakovka, Belovogyi, Hrapovscsina térségében, Szumi régióban” – közölte az orosz védelmi minisztérium.

A légi és tüzérségi csapások következtében az ukrán erők Moszkva szerint hat harckocsit, két gyalogsági harcjárművet, négy páncélozott személyszállítót, három páncélozott autót és egy aknamentesítő műszaki járművet veszítettek.

Korábban a helyi média meg nem erősített értesülései legalább 20 ukrán áldozatról szóltak.

Legalább két orosz civil meghalt az ukrán tüzérségi és dróncsapásokban – közölte Alekszej Szmirnov megbízott kormányzó a Telegramon. Több mint tíz civil megsebesült, köztük négy gyermek.

A legtöbb civil áldozat és anyagi kár Szudzsa városában volt, amely fontos csomópontja az Oroszországból Közép-Európába vezető Barátság olaj- és gázvezetéknek.

Elolvasom a cikket