Meghan Markle tart a gyermekeire leselkedő veszélyektől

Több oka is volt annak, hogy Harry herceg és Meghan Markle 2020-ban hátat fordított a királyi családnak, és elhagyta az Egyesült Királyságot – ezek egyike a biztonság kérdése volt, olvasható az Elle.hu oldalán.

Harry herceg a Netflix felületén látható dokumentumfilmjükben hosszan mesélt arról, hogy ő maga gyerekként hogyan élte meg azt, hogy édesanyját, Diana hercegnét mindenhová követték, illetve hogy a halála óta hogyan vélekedik a sajtó gyakorlatáról.

Feleségét és gyermekeit is mindenáron meg szeretné óvni mindettől, így a biztonság a kapcsolatuk kezdete óta rendkívül fontos szerepet tölt be az életükben.

Harry herceg és Meghan Markle számos jótékonysági programban vesz részt, és többféle terület is a szívügyüknek számít. A fiatalok mentális egészsége, illetve az internetes zaklatások problémájával már korábban is sokat foglalkoztak.

Hétvégén Meghan Markle és Harry herceg egy rádióműsor vendégei voltak, ahol ezzel kapcsolatos kampányukról is meséltek. A The Parents Network néven futó projekt a szülőknek igyekszik segítséget nyújtani, illetve rávilágítani arra, hogy milyen veszélyek leselkednek a mai gyermekekre, elsősorban az internethasználat során.

Kampányukat személyes aggodalmuk inspirálta, ugyanis mindketten nagyon féltik Archie-t és Lilibetet. Meghan Markle így nyilatkozott arról, ő maga hogyan éli meg az anyaság ezen részét:

„A gyermekeink három- és ötévesek, csodálatosak, sok örömet okoznak, de szülőként folyamatosan aggódunk értük és meg akarjuk védeni őket. Látva azt, ami az online térben jelenleg zajlik, tudjuk, hogy még rengeteg munka vár ránk, de örülünk, hogy részesei lehetünk a változásnak.”

Harry herceg is úgy véli, hogy mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy az online zaklatás minden formájával tisztában legyenek a szülők, felismerjék saját gyermekükön annak jeleit. Ez már csak azért is fontos, mert a fiatalok körében elkövetett öngyilkosságok száma is megnőtt, és szerinte mindenképpen fel kell lépni annak érdekében, hogy a tragédiák elkerülhetők legyenek.

Elolvasom a cikket