Zelenszkij még mindig nem adott választ

„Majdnem két hónap elteltével még mindig nincs válasz” – mondta Sojgu. Szerinte ezért nincs értelme az Ukrajnáról szóló genfi konferenciának, az úgynevezett Zelenszkij-formula vagy más formátumok megvitatásának.

„A tárgyalások folytatása a kulcsfontosságú tárgyaló nélkül kissé furcsán néz ki” – tette hozzá a magas rangú orosz biztonsági tisztviselő.

Putyin júniusban új feltételeket javasolt az ukrajnai konfliktus megoldására. Ezek között szerepelt a Krím és a négy új orosz régió orosz földként történő elismerése, Ukrajna el nem kötelezett és nukleáris fegyverektől mentes státuszának rögzítése, demilitarizálása és nácítlanítása, valamint az Oroszországgal szembeni összes szankció feloldása. Az ukrán elnök tanácsadói elutasították a kezdeményezést.

Az orosz vezető azt is megjegyezte, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök legitimitását nem lehet visszaállítani most, hogy hivatali ideje lejárt. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kifejtette, hogy Putyin nem utasította el az esetleges tárgyalásokat Ukrajnával, mivel az országban más legitim végrehajtó szervek is vannak.

Elolvasom a cikket