30 millió forint támogatás a legjobb innovációs gyakorlatokat bemutató rendezvényekre

MH/ MTI
2024. augusztus 7. szerda. 12:07

A NIÜ azt közölte szerdán az MTI-vel, hogy kiemelt missziójuk az innovációs ismeretek elmélyítése, az ökoszisztéma dinamizálása különböző hazai és nemzetközi események szervezésével, amelyhez segítséget nyújt a hazai innovációs ökoszisztéma szereplői számára elérhető Rendezvénytámogatási program.

Az ügynökség fontos feladatának tekinti az innovációs és startup ökoszisztéma rendezvények általi erősítését is – írták, hozzátéve, hogy ezért a második félévtől egy minden érintett számára elérhető pályázatot indítanak: a 30 millió forintos keretösszegből igényelhető, vissza nem térítendő támogatások mértéke minimum egy-, maximum ötmillió forint pályázatonként.

Az utófinanszírozással megvalósuló pályázattal támogatás kérhető például a külföldi előadók tiszteletdíjához, helyszín bérleti, berendezési, hangosítási költségekhez – jelezték.

A közlemény szerint a pályázatra vállalkozások; nonprofit szervezetek; költségvetési- és költségvetési rend szerint gazdálkodó szervek, illetve nonprofit gazdasági társaságok jelentkezhetnek.

A pályázatokat – többségében a NIÜ-től független – szakemberekből álló zsűri értékeli, javaslatuk alapján a NIÜ vezérigazgatója hozza meg a döntést a támogatás megítéléséről – fűzték hozzá.

Az értékelésnél elsősorban a rendezvény koncepciójának aktualitása, a szakmai színvonal és a nemzetközi kapcsolódások játszanak majd fontos szerepet.

További információ a Rendezvénytámogatási programról a https://niu.hu/project/startup-rendezvenyek-tamogatasa-rendezvenytamogatasi-program linken érhető el – áll a közleményben.

Elolvasom a cikket