A fogorvos megnevezte a szájüregi rák fő tüneteit

Tartós sebek vagy fekélyek
Mint a listán szereplő legtöbb tünet esetében, a fekély nem feltétlenül jelenti azt, hogy rákos, de ha észreveszi, érdemes kivizsgáltatnia magát.
„Bár nem minden szájban lévő seb vagy fekély a rák jele, fontos, hogy minden tartós vagy szokatlan sebet kivizsgáltassunk egy orvossal, ha két héten belül nem tűnt el” – mondta dr. Mehra.

Ismeretlen eredetű vérzés
Ahogy a rákos daganatok növekednek, behatolhatnak a környező szövetekbe és károsíthatják azokat.

„Ezáltal az erek törékennyé válhatnak és könnyen megrepedhetnek, ami vérzéshez vezethet. A szájüregi rák gyakran krónikus gyulladást okozhat, ami a szöveteket hajlamosabbá teheti a vérzésre” – mondta az orvos.
Más tünetekkel, például tartós sebekkel, fájdalommal vagy nyelési nehézségekkel együtt ez a szájüregi rák jele lehet.

Krónikus rossz lehelet (szájszag)
A szájüregi rák hatással lehet a nyálmirigyekre, és csökkentheti azok számát. A nyál segít a száj tisztításában és a baktériumok eltávolításában, így hiánya hozzájárulhat a rossz lehelethez.

„Emellett a szájszövetek rothadását és rothadását is okozhatja, ami kellemetlen szagot eredményez, ami hozzájárul a krónikus rossz lehelethez” – mondta a fogorvos.

Ha ön vagy egy ismerőse krónikus rossz leheletet tapasztal, amely a megfelelő szájhigiénia után sem múlik el, forduljon orvoshoz.

Vörös vagy fehér foltok
A szájban lévő piros vagy fehér foltokkal akkor kell foglalkozni, ha azok vastagnak és fehérnek tűnnek, és nem lehet könnyen lekaparni őket.
„Megjelenhetnek vörös bársonyos foltok formájában is, amelyek gyakran simábbak és laposabbak, mint a környező szövetek, és a nyelven, az ínyen és az arc belsejében fordulnak elő” – mondta az orvos.

Változások a hangban
Ha a rekedtség két hétnél tovább tart nyilvánvaló ok – például megfázás – nélkül, az szájüregi rákra utalhat.

A hangja is válhat rekedtté vagy mélyebbé. A szájüregi rák a beszédben részt vevő területeket, például a nyelvet és a torkot is érintheti.

Elolvasom a cikket