A kávé csökkentheti a demencia kockázatát?

Mennyi italról beszélnek, mint „extrém normáról”?

A kor előrehaladtával a szervezet élesen reagál minden olyan kísérletre, amely a diéta felrúgására irányul. A túlevés vagy bizonyos termékekkel való visszaélés negatív következményei hangsúlyosabbak, különösen, ha a helyzetet krónikus betegségek bonyolítják.

A Rospotrebnadzor szerint egy személy naponta akár 300 mg koffeint is fogyaszthat. Olga Tkacseva geriáter a „Moszkva 24”-nek adott beszélgetésben elmondta, hogy az idős embereknek nem kell lemondaniuk a kávéról, mert javítja az agyműködést és véd a demencia ellen.

Igor Artyukhov gerontológus a „FederalPress”-nek adott kommentárjában megerősítette, hogy kutatási adatok szerint a napi 261 mg koffein (2 normál csésze kávé) fogyasztása 36%-kal csökkenti a neurodegeneratív betegségek kockázatát a 65 év feletti emberek körében.

Ennélfogva az ital fogyasztása ebben a mennyiségben nem károsítja a szervezetet. Minden azonban az általános egészségi állapotától függ – a kávé beiktatása vagy elhagyása előtt még mindig konzultálnia kell szakemberrel.

Elolvasom a cikket