Ez az étel segít megelőzni a csontritkulást

Az aszalt szilva segít megőrizni a csontok egészségét, erről egy friss kutatás fedett fel újabb fontos információkat.

A vizsgálatba 235 menopauzán már átesett nőt vontak be. Három csoportra osztották őket:

  • az első csoport egyáltalán nem fogyasztott aszalt szilvát;
  • a második csoport tagjai naponta 50 gramm, vagyis körülbelül 4-6 darab aszalt szilvát ettek;
  • a harmadik csoport résztvevői napi 100 gramm, vagyis nagyjából 10-12 darab aszalt szilvát ettek.

Egy éven keresztül vizsgálták a nőket a kutatók. 6 és 12 hónap elteltével ellenőrizték a sípcsont állapotát, a csontsűrűséget és a csontok szerkezetét. Rájöttek, hogy egyértelmű egészségi előnyökkel jár, ha valaki elfogyaszt naponta 50 gramm aszalt szilvát. Segíthet megőrizni a csontok egészségét, fenntartja azok szilárdságát, így ellensúlyozza a csontritkulás előrehaladását.

Ez a gyümölcs igen gazdag antioxidánsokban, polifenolokban, bórban, káliumban és K-vitaminban is. Alacsony a glikémiás indexe, rosttartalma ugyanakkor igen magas.

Elolvasom a cikket