Ezért kell mindig napszemüveget viselni a repülőn

Nyáron különösen sokan indulnak távolabbi úti célok felé, ha külföldön szeretnének pihenni. A repülés azonban a szervezet számára minden esetben megterhelő. A nyomáskülönbségek és a sugárzás eleve jelentős változást idéznek elő a megszokott körülményekhez képest, ezt pedig csak tovább fokozza, ha valaki távolabbi célországba indul, és hosszadalmas út vár rá, esetleg időzónát is vált.

Meglepő lehet, de a napszemüveg az egyik eszköz, ami sokat segíthet ilyen esetekben. Egy légiutas-kísérő, Maddison Purdy mesélt arról, hogy ha valaki időzónát vált, akkor a testnek a jetlaggel is meg kell küzdenie, ezen viszont a napszemüveg enyhíthet. A fényviszonyok változása tompítható a napszemüveg segítségével, ugyanis segít kizárni a zavaró nappali fényt.

„A légiutas-kísérők mindig azt javasolják az utasoknak, hogy a leszállás előtti időszakban, valamint a reptérről a szálláshelyükre való eljutásig viseljék a napszemüveget.”

Mindez segíthet abban, hogy a szervezet könnyebben alkalmazkodjon a helyi időhöz, és gyorsan megnyugodjon, valamint a szemet se érje extra megerőltetés. A szakértők szerint erre még akkor is szükség van, ha csupán egyetlen időzónát lépünk át.

Elolvasom a cikket