Férgek nyüzsögtek a párizsi olimpiai faluban kapott ételükben, állítja a brit úszó

Sokan panaszkodtak a 2024-es olimpiai játékok körülményeire. A párizsi olimpiai faluval elégedetlen sportolók száma nő, az elégedetlenkedők csoportjához csatlakozott ezúttal Adam Peaty is, aki azt állítja, nem hittek a szemüknek, amikor meglátták a finoman szólva elégtelen minőségű ételeket.

Peaty szerint a párizsi olimpiai falu ételeiben a minőségi fehérje kevesebb, a féreg több, mint kellene

„Az étkeztetés nem elég jó ahhoz a szinthez képest, amit a sportolóktól elvárnak. A lehető legjobbat kell nyújtanunk” – magyarázta az olimpikon, aki kritizálta a párizsi olimpia szervezőinek kezdeményezését is, amelynek célja az volt, hogy a játékok során felszolgált ételek 60 százaléka húsmentes, egyharmada pedig teljesen vegán legyen.

„A fenntarthatóság narratívájával csak a sportolókra büntették. Húst akarok, húsra van szükségem a teljesítményemhez, és ezt eszem otthon is, miért kellene változtatnom?” – tette fel a kérdést Peaty.

Peaty nem tartozik azok közé az elkényeztetett sportolók közé tartozik, akiknek semmi nem elég jó, a hat olimpiai érmet szerzett úszó korábban áradozott a 2016-os és 2021-es játékokon szerzett tapasztalatairól.

„Tokióban hihetetlen volt az étel, Rióban is elképesztő volt. De ezúttal nem volt elég fehérjeválaszték, hosszú sorokba tömörülve állunk, 30 percet kellett várni az ételre, mert nincs sorbanállási rendszer” – mondta el Adam Peaty, hangsúlyozva, hogy panaszainak célja, hogy emelkedjen a színvonal és az emberek munkájának minősége. Azt is hozzátette, hogy a 2024-es olimpia egyértelműen a legjobb, ami a szurkolókat illeti, és tudja, hogy tökéletes soha semmi nem lesz.

Peaty megjegyzéseire reagálva a párizsi olimpia szóvivője elmondta, hogy nagyon komolyan veszik a sportolók visszajelzéseit, és azon dolgoznak, hogy biztosítsák a zökkenőmentes működést. Miután tudomást szereztek Peaty panaszairól az ételben talált férgekről, a szervezők azt mondták, hogy nem sikerült olyan információt kapniuk, amellyel meg tudták volna erősíteni a konkrét állítást. Emellett a Nagy-Britannia olimpiai csapatának képviselője azt mondta, hogy hozzájuk nem érkezett panasz ételekben talált férgekről.

Elolvasom a cikket