Gyógyíthatatlan gerrincsérülést szenvedett a filmsztár

A filmes felvételek során történő balesetek gyakran különböző tényezők következményei: emberi mulasztás, nem biztonságos munkakörülmények és olyan rendezők, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy a színészek mindent megtegyenek, hogy a film valódinak tűnjön. Természetesen az évek során szigorúbb intézkedéseket hoztak a forgatásokon a szereplők és a stáb biztonságának megőrzése érdekében. A legtöbb esetben ezek a sérülések kezelhetők, néha azonban előfordul, hogy nem gyógyíthatók. Sajnos az sem ritka, hogy akár maradandó károsodást, fog- vagy gerincsérülést is okozhatnak, ami kihat a színész egész hátralévő életére és karrierjére. Íme négy sztár, akikről nem is gondolnád, hogy milyen komoly sérüléseket szenvedtek karrierjük során.

Jennifer Lawrence

Az Anyám! című misztikus horrorfilm intenzitását finoman szólva is nehéz kifejezni, de senki sem viselt meg annyira, mint a főszereplőt alakító Jennifer Lawrence színésznőt. A fimben Lawrence karaktere érzelmi összeomlást szenvedett. A színésznő annyira hiperventilált a jelenet forgatásán, hogy elszakadt a rekeszizma, és kificamodott egy bordája. Ezt a szerep iránti elkötelezettségének tulajdonítja, és a Deadline-nak adott interjúban megjegyezte, hogy ez volt az első alkalom, amikor teljesen belemerült egy alakításba, olyannyira, hogy nehezen tudott kikapcsolni a felvételek között. Nemrégiben Lawrence megerősítette, hogy a bordája a mai napig kattog. A sérülés azonban szerencsére nem bizonyult végzetesnek sem Lawrence életére, sem karrierjére nézve. Amikor azonban az Entertainment Weekly megkérdezte tőle, hogy újra vállalna-e olyan filmet, mint az Anyám!, gyorsan nemet mondott, mivel úgy vélte, hogy nem lenne képes újra megcsinálni. A sérülése alapján könnyen érthető, hogy miért.

Russell Crowe

A színészek többségének egy vagy maximum két filmes sérülés van a listáján. Russell Crowe-nak azonban számtalan sérülése van, és ezek mind különböző szerepeivel kapcsolatosak, amelyeket karrierje során vállalt. Szerencsére egyik sérülés sem befolyásolta jelentősen színészi képességét. Azonban a sérülések kiterjedt listája még mindig megdöbbentő, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy ezek egyre csak súlyosbodtak az évek során. Crowe egy korábban adott interjúban részletezte hosszú távú sérüléseit, amelyek közé tartozik több vállműtét, negyedik fokú Achilles-ín-szakadások és a teljesen hiányzó porc a lábujjain. A sérülései főként szerepei intenzitásából erednek. Volt, hogy már a forgatás előkészítése során is megsérült egy olyan filmnél, amely végül nem is készült el. Crowe számos sérülése az egyik legismertebb szerepéhez kötődik. A Gladiátor című filmben többek között bőrelszíneződések, hegek, hátproblémák, egy kificamodott borda és a már említett Achilles-ín-szakadás is nehezítette a színész életét.

Charlize Theron

Charlize Theronnak hosszú története van a forgatási sérülésekkel. Vállsérülést szenvedett A halhatatlan gárda forgatásán, elszakadt a hasizma a Hófehérke és a vadász című filmben, és majdnem megbénult egy nyaksérülés miatt, még 2006-ban, az Aeon Flux forgatásán. Azonban ezen komoly sérülések ellenére a legkisebb jelentőségű okozta számára a legnagyobb maradandó kárt. Az Atomszőke című film forgatása során Charlize Theron annyira megfeszítette az állkapcsát az edzés során, hogy két fogát is eltörte. Szerencsére, még a fogpótlások ellenére is, Theron mosolya továbbra is megnyerő.

Brendan Fraser

A 2000-es években Brendan Fraser igazi akciósztár volt. A Múmia franchise világszerte ismert színésszé tette. Fraser azonban csak tíz évvel az utolsó Múmia filmje után fedte fel, hogy milyen súlyos fizikai sérüléseket szenvedett a kaszkadőrmutatványok miatt. Egy 2018-as GQ-interjúban elárulta, hogy hét évet töltött kórházakban, hogy kezeltesse sérüléseit. Laminektómiára volt szüksége, ami egy olyan eljárás, amely eltávolítja a csigolyák lamina rétegét, hogy csökkentse a gerincre nehezedő nyomást. Emellett a gerinckompressziós párnáit is összeerősítették, de ez csak a hátát érintette. Részleges térdprotézise és hangszálműtéte is azt bizonyítja, hogy egész testét megviselték a filmforgatások.

Elolvasom a cikket