Hibátlan kezdés a kajakosoknál

A nők 500 méteres távján először Gazsó Alida Dóra állt rajthoz, aki rögtön futamgyőzelemmel kezdett.

„Nem láttam senkit. Volt egy kis technikai problémám, a hajó elkezdett húzni jobb oldalra, attól féltem, hogy kimegyek a pályáról. Meg fogjuk oldani, Csipes Ferenc edzőm szeret nagyon szerelni. Kicsit izgultam, mert ez az első egyes bemutatkozásom. Tegnap egyáltalán nem éreztem ilyet a csapathajóban. Itt magamra voltam utalva, de túl vagyok rajta, és le is ment a teher rólam. Elég nagy húzóerő Csipes Tamarával edzeni, minden edzésen úgy voltam vele, hogy ha a közelében vagyok, az már jó, ráadásul versenyeken jobban teljesítek” – nyilatkozta a Budapesti Honvéd kajakosa.

Ezután Csipes Tamara következett, aki szintén rögtön bebiztosította helyét a középfutamban.

A futam után az M4 Sport riporterének elmondta, úgy tervezte, hogy végig vezet, de rossz volt a rajtja. Tokióban is volt egy rossz rajt a döntőben, ott lehet hogy jót tett a hátszél, de most ugyan hátszél volt, de hullámos a víz, mozog az egész víztömeg, ezért hiába van hátszél, ilyen körülmények között senki nem akar még egy rajtot. Tegnap elfáradt fizikálisan, ma csak ez az egy futam volt, jólesőre szerette volna venni, minél többet pihen, annál jobb. Féltávnál, amikor látta, hogy az élen álló fárad, akkor mondta, hogy jó, van még benne annyi erő, hogy meghúzza, megpróbálta és sikerült. Ma délután pihenés van – zárta gondolatait Csipes Tamara.

A férfiaknál Kopasz Bálint címvédőként vágott neki az olimpiának. Előfutamát magabiztos győzelemmel kezdte ezer méteren.

„A végén meg kellett nyomni, de az egész távot jól osztottam be, hogy ne vegyen ki belőlem sokat. Holnap pihenő nap lesz. Én úgy gondolom, hogy az argentin fiú fejlődött, azt érzem most is jó formát tudtam hozni. A hullámok a technika rovására ment, de hozzá vagyok szokva, hogy rosszabb körülmények között is helytálljak. A pénteki meg a szombati nap nagyon kemény lesz, de lépésről lépésre haladunk” – nyilatkozta az olimpiai címvédő.

Az olimpiai ezüstérmes Varga Ádám is elsőként jutott tovább.

„Az volt a cél hogy rögtön a középdöntőbe jussak. Az éremszerzés a cél az olimpián. Jónak értékelem az előfutamomat. Láttam, hogy elöl vagyok, próbáltam tartani a tempómat. Tegnapi napon nem fáradtam el túlságosan, holnap pedig pihenő lesz” – nyilatkozta Varga Ádám.

Elolvasom a cikket