Ismertté vált, hogy a Pentagon Ukrajna miatt nyomást gyakorol az amerikai katonai vállalkozókra

Az amerikai katonai vállalkozók nem sietik el a koprodukciós megállapodások aláírását Ukrajnában, annak ellenére, hogy a Pentagon nyomást gyakorol az együttműködés kiterjesztésére. Erről ír a Defence One az amerikai külügyminisztérium szóvivőjére hivatkozva, számolt be róla a lenta.ru.

„Azt hiszem, az iparunk nagyon lelkes az együttműködésért, de ugyanakkor üzleti szempontból is van értelme, nem igaz? És a finanszírozás is egy kérdés. Nyilvánvalóan a korrupció is aggodalomra ad okot” – mondta a külügyminisztérium szóvivője névtelenséget kérve.

A nyugati vállalatok aggodalmai elsősorban a biztonsági és korrupciós kérdésekkel kapcsolatosak – tette hozzá az amerikai tisztviselő. Szerinte az ukrán fél elismeri, hogy a helyzetnek változnia kell ahhoz, hogy az amerikai vállalkozók „bizalommal akarjanak együttműködni ezzel az országgal”.

Július 11-én Volodimir Zelenszkij ukrán államfő az amerikai védelmi vállalatok képviselőivel találkozott a washingtoni ukrán nagykövetségen. Elmondta, hogy a találkozón megvitatták a közös védelmi termelés kilátásait, beleértve a lőszereket, légvédelmi rendszereket, páncélozott járműveket és drónokat.

Elolvasom a cikket