Szeretem, megvédem: Ócsán küzdik le a tűzakadálypályát

MH/MTI
2024. augusztus 7. szerda. 22:23
Frissítve: 2024. augusztus 7. 22:25

A kiképzés során a katonák megtanulják, hogy válság esetén, hogyan kell a védőeszközeiket használni, felkészülnek arra, hogy a harci tüzeket hogyan kell kezelni és a foglalkozás utolsó részeként végigmennek a tűzakadálypályán.
A kiképzésen részt vevő honvédek között hivatásos, szerződéses és tartalékos katonák is vannak – közölte a törzsfőnök.

Az alezredes elmondta, hogy a tízhetes alapkiképzési program biztosítja a katonák részére, hogy akár már menet közben is változtathassanak karriercéljaikon, a tartalékos állományból, akár a szerződéses, vagy hivatásos állományba is átléphetnek.

Havasi Gergő szakaszvezető elmondta, azzal szeretné buzdítani azokat, akik elgondolkodtak azon, hogy belépnének a területvédelmi tartalékos állományba, hogy ez rengeteg pozitívummal jár, az anyagi és társadalmi megbecsülés mellett az elsajátított tudás a civil életben is jó hátteret biztosít és hasznosítható. Hozzátette, hogy a területvédelmi tartalékosok feladatai közé tartozik a honvédség kötelékén belül az árvízi védekezés, az ipari vagy természeti katasztrófák elhárítása, megelőzése, de szerepet vállalhatnak a határvédelemben is.

Szécsény Bálint honvéd elmondta, hogy Bács-Kiskun vármegyéből jött, a kiskunmajsai kadét gimnáziumban végzett és már elsajátított bizonyosfokú katonai képzettséget, amihez jól passzolt a területvédelmi tartalékos állomány.

Elolvasom a cikket