Vízilabda: kétgólos előny a félidőben

2024. augusztus 7. szerda. 21:25
Frissítve: 2024. augusztus 7. 21:29

A világbajnok magyar válogatott három győzelemmel és két vereséggel a B csoport harmadik helyén végzett, így három győzelemmel és egy vereséggel a februári világbajnokságon ezüstérmes olasz együttessel mérkőzött. A tavaly világbajnok együttesünk Dohában csak a hetedik helyen végzett.

Már a mérkőzés előtt eldőlt, hogy a párharc győztese a horvát válogatottal mérkőzik az elődöntőben, amely 10-8-ra legyőzte az Európa-bajnok Spanyolországot a negyeddöntőjében. A címvédő szerb válogatott pedig elképesztő végjátékban 12-11-re nyert a görög csapat ellen.

Varga Zsolt, a magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint: „Végletekig kiélezett mérkőzés lesz. Az lenne a legjobb, ha a javunkra dőlne el. ”

Együttesünk kezdett jobban, Manhercz Kriszitán egy távoli bombából szerezte meg a vezetést, majd Varga Dénes remek átadásból már a második gólját ünnepelhette a negyedik percben. Emberelőnyben Velotto szépített, majd ismét Manhercz talált az olaszok kapujába (3-1). Távolról újra Velotto volt eredményes, így az első negyed után egy góllal vezettünk.

A folytatásban a küzdelem dominált, majd Condemit gólja után ütésért kiállították, s maradt a 3-2. Az olaszok jogosan reklamáltak!

A botrányos eset után Manhercz büntetőből növelte az előnyt: 4-2.

Elolvasom a cikket