Eltaláltak egy iskolát az orosz erők Szumi megyében, halottak vannak

MH/ MTI
2024. augusztus 8. csütörtök. 21:07

Szerhij Liszak, a kelet-ukrajnai Dnyipropetrovszk megye kormányzója a Telegramon azt közölte, hogy egy ember meghalt a régióban lévő Nyikopol városát ért csütörtöki orosz csapások következtében.

Délelőtt az orosz csapatok a dél-ukrajnai Herszon városát is újfent ágyúzták, ahol egy 23 éves nő szenvedett sérüléseket – tájékoztatott Roman Mrocsko, a megyeszékhely katonai közigazgatásának vezetője.

Vadim Filaskin, Donyeck megye kormányzója arról adott hírt, hogy a reggeli orosz tüzérségi támadások következtében két ember vesztette életét Kosztyantinyivka városban.

Az ukrán országos rendőrség közölte, hogy Donyeck megyében három nap alatt 28 településről 1010 gyermeket menekítettek ki. Hozzátették, hogy még 3723 gyermeket kellett evakuálni.

Mikola Olescsuk, az ukrán légierő parancsnoka a Telegramon azt írta, hogy az orosz megszállók két Iszkander–M és két H–59-es rakétával, valamint négy Sahid drónnal mértek csapást az éjjel Ukrajnára, a légvédelem két rakéta kivételével mindet megsemmisítette.

Az ukrán vezérkar legfrissebb összesítése szerint az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége megközelítette az 588 ezret. Az ukrán erők szerdán megsemmisítettek egyebek mellett egy orosz repülőgépet, egy helikoptert, két harckocsit, 36 tüzérségi és négy légvédelmi rendszert, valamint 81 drónt.

Katerina Csernohorenko védelmi miniszterhelyettes nyilvánosságra hozta, hogy eddig mintegy 88 ezer, külföldön tartózkodó hadköteles korú férfi frissítette katonai nyilvántartási adatait külföldön. Kifejtette, hogy augusztus 6-ig összesen mintegy 3,3 millió felhasználó frissítette adatait a Reserve+ alkalmazáson keresztül. További 1,83 millióan frissítették adataikat az adminisztratív szolgáltatásokat nyújtó központokban, és csaknem 620 ezren a hadkiegészítő irodákon keresztül.

Elolvasom a cikket