Pálinka kellett a Szajnához

A magyar sportoló elmondta, hogy rengeteget nyelt a vízből, amiben „valami barna, ujjméretű darabkákat” látott úszás közben, de reméli nem lesz egészségügyi problémája emiatt – írta meg a Mandiner.

Fábián Bettina csütörtökön ötödik helyen végzett a párizsi olimpián a 10 kilométeres nyíltvízi úszás döntőjében. Az élete első olimpiáján versenyző 19 éves sportoló elégedett volt az eredményével. A párizsi játékok egyik nagy botránya (a kereszténygyalázó megnyitó és a nők ellen bokszoló biológiailag férfi versenyzők mellett) a triatlonversenyeknek és a nyíltvízi úszásnak helyet adó Szajna vízminősége, ugyanis a folyó oly mértékben mocskos volt, hogy számos alkalommal el kellett halasztani edzéseket, a sportolók egészségének megóvása érdekében – de még így is történtek „balesetek”.

Fábián Bettina a versenyt követően elmondta, hogy „valami barna, ujjméretű darabkákat” látott úszás közben a vízben, de reméli, hogy csak rothadt növények voltak.

A magyar sportoló elmondta azt is, hogy nagyon sok vizet nyelt, és reméli, hogy nem lesz semmi komoly következménye, de a biztonság kedvéért pálinkával fertőtlenített. Erre pedig a verseny után volt is lehetősége, és ahogy az M4 Sport alábbi videóján látszik, élt is vele!

Objektum doboz

Elolvasom a cikket