A szexuális aktivitás csökkenti a korai halálozás kockázatát a nőknél

A tanulmányhoz 2005 és 2010 közötti adatokat elemeztek, amelyek 14 542, 20 és 59 év közötti amerikai felnőtt nőre vonatkoztak. A kutatók a halálozási okokra, a depresszióra, a szexuális együttlétek gyakoriságára, az elhízásra és más demográfiai tényezőkre vonatkozó adatokat vizsgálták. Kiderült, hogy a résztvevők 95 százaléka évente több mint 12 alkalommal szeretkezett, 38 százalékuk pedig hetente több mint egyszer volt intim kapcsolatban.

A tanulmány megállapította, hogy azoknál a nőknél, akik hetente kevesebbszer voltak szexuális kapcsolatban, 70 százalékkal nagyobb volt a korai halálozás kockázata a szexuálisan aktívabb nőkhöz képest. Az eredmények különösen jelentősek a depressziós nők esetében: azoknál, akik ritkán szeretkeznek, 197 százalékkal nagyobb az esélye a korai halálnak, mint az azonos korú, szexuálisan aktív és egészséges nőknél.

A tanulmány szerzői hangsúlyozzák, hogy a szexuális aktivitás fontos szerepet játszik az általános szív- és érrendszeri egészség fenntartásában, ami feltehetően a jobb szívritmushoz és a fokozott véráramláshoz kapcsolódik.

Elolvasom a cikket