Az úszóké volt a főszerep a hazai médiában

Továbbra is a magyar úszó olimpikonokról szóló megjelenések uralták a hazai médiát (1772 médiamegjelenéssel) – derült ki az Observer második olimpiai heti sajtóelemzéséből. A sorban az ökölvívókról (1052 médiamegjelenés), majd a kézilabdázókról (978 médiamegjelenés), vízilabdázókról (969 médiamegjelenés), illetve a vívókról (931 médiamegjelenés) szóló cikkek következnek.

Az úszók között Milák Kristóftól volt a leghangosabb a média, őt a meglepetésre 200 méter hátúszásban az első magyar aranyérmet megszerző Kós Hubert követte. Milák Kristóf kapcsán legfőképp a július 31-én az esti órákban, 200 méteres pillangóúszásban rendezett döntő pezsdítette fel a hazai sajtót. Az esemény a másnapi megjelenésszámok (485 megjelenés) kiugrását eredményezte.

A 200 méteres pillangó versenyszámmal kapcsolatos hírekben Milák Kristóf számos aspektusban és hangnemben került reflektorfénybe. A médiamegjelenések ugyan zömmel semlegesek voltak, de a negatív hangulat is érzékelhető volt a sajtóban, mivel a várakozásokkal ellentétben sem az összesített éremelvárás, sem a versenyszámban várt aranyérem nem teljesült. Milákot érintően a hét másik kiemelkedő eseménye a 100 méteres pillangóúszás döntője volt, amely meghozta a várt második magyar aranyérmet, egyúttal a magyar úszósport 31. ötkarikás bajnoki címét. Az időszak alatt Milák Kristófról szóló, összesen 447 médiamegjelenés zöme (352) pozitívan számolt be a sportoló szerepléséről.

Elolvasom a cikket