Egy orvos elárulta, mely gyümölcsök és zöldségek héja nagyon jó az egészségnek

Megjegyezte, hogy a gyümölcsnek ez a része gyakran sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.
„Az uborka héja gazdag rostokban, amelyek az emésztéshez szükségesek, káliumban, béta-karotinban. Megelőzi a vérrögképződést, véd a székrekedés ellen, jót tesz a csontoknak és a látásnak. A héjas uborka akár két órán keresztül is emésztődik, ami miatt az embernek erősebb a jóllakottság érzése” – mondta Szuhorukova.

Elmondása szerint a szőlő héja resveratrolt tartalmaz, ami egy természetes antibiotikum. A orvos hangsúlyozta, hogy a padlizsán héja flavonoidokat, rostot és magnéziumot tartalmaz. Kifejtette, hogy a zöldség lila színét az antociánok adják, amelyek csökkentik a koleszterinszintet.

„Az alma héja az összes jótékony hatásáról szól. Oldhatatlan rostot, C- és A-vitamint tartalmaz, mindez jótékonyan hat a szív egészségére, és segít megszüntetni az allergiás megnyilvánulásokat. A héjas alma segít a normális és a vércukorszint normalizálásában, de vannak bizonyos korlátozások. Például az alma héját le kell vágni a gyomorfekélybetegségben szenvedők számára, mert kemény és irritálhatja a gyomornyálkahártyát” – tette hozzá Sukhorukova.

Az orvos hangsúlyozta, hogy a paradicsom héja naringenint tartalmaz, amely a prosztatarák megelőzését biztosítja, a burgonya héja pedig rostban, vasban, C-vitaminban, káliumban és folsavban gazdag. Elmondása szerint akkor fogyasztható, ha a gyümölcsöt főzés előtt egy speciális kefével alaposan átdörzsöljük. Kivételt képeznek azok a gyümölcsök, amelyek héja zöldes és foltos, az emberre veszélyes szalonin nevű anyag miatt.

Elolvasom a cikket